Finregn og en frisk blæst blandede sig ligeligt med solen under landsdemonstrationen af Krone græsmaskiner i Haverslev ved Fjerritslev 29. juni.

Det var Hylleberg, der havde samlet en række kendinge og en god håndfuld nyheder fra Krone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Demonstrationen gav os en god mulighed for at vise maskinerne samlet og få talt med interesserede. Det er en af de bedste måder, hvor kunderne og vi kan få talt om produkterne, siger Bjarne Rytter, der er ansvarlig for Krones maskiner til græs- og halmteknik hos Hylleberg.

De omkring 250 besøgende kunne se 11 Krone maskiner i aktion på den let fugtige græsmark hos landmand Richard Geven, der stillede græsmarker til rådighed.

Tre i en kombination

EasyCut-8000CV er Krones nye trippelkombinations-skivehøster. Modellen høster i 7,8 meters bredde og er bygget smallere og lettere end andre skivehøstere for at lette akseltrykket. Bjarne Rytter vurderer, at vægtbesparelsen kommer i nærheden af et ton i forhold til andre maskiner.

- EasyCut klipper rent uanset om græsset er kort eller langt, uden striber mellem tallerkenknivene, fastslår Bjarne Rytter.

Det udsagn støttes af Thomas Nielsen, der er driftsleder hos Brødrene Thorsen på Djursland:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er andre maskiner, der har større kapacitet, men klipningen er pænere og mere ren med Krones EasyCut, siger han.

Foretrækker man en selvkørende model, kunne man se Krones Big M II i fri dressur.

Big M II er forsynet med 360 HK motorkraft og har tre af hinanden opklappelige slåmaskiner. Vægtfordeling er 35 – 65 med maksimalt tryk foran. Det giver en højere sikkerhed ved kørsel.

Og så skal græsset samles

For at sikre en stærk og let konstruktion ved rivearbejdet er Krones storriver bygget af Dura-Max stål, der er 60 procent stærkere end almindeligt stål og samtidigt lettere.

På landsdemonstrationen var den nye Swadro 900 på marken. Med sine to rotorer kan den favne op til et 8,8 meter bredt bælte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er seks hjul under hver af de to rotorer, der hver har 13 arme. Hver arm er forsynet med fire dobbelte rivefjedre, der er ekstra kraftige.

Alle sårbare dele såsom kardanen er skærmet af. Rotorerne er gyro-ophængt, så de følger jorden, og så kan rivehjulene hæves gennem en el-styring inde fra traktorkabinen.

Har man behov for en større rive kan man overveje at anskaffe sig en Swadro 1500, der har fire rotorer med fire hjuls understøtning pr. rotorenhed og fire hjul under hovedrammen for at øge stabiliteten.

Al styring foregår pr. computer enten pr. rotor eller alle rotorenheder på en gang.

Kompakt storballepresser

Krones nyeste ballepresser er blevet mere strømlinet i formen. Big Pack 890XC Storballepresser presser med ballemålene 80x90. Presseren har forkammer med variabelt fyldesystem, luft på bindeapparaterne og dobbelt binding samt balleudtræk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Big Pack serien kan presse ballemålene 80x90, 120x70, 120x90 samt 120x130. Den sidstnævnte kommer Hylleberg til at demonstrere i hele Danmark senere på sommeren.

Krone har nu også bevæget sig ind på markedet for snittere.

- Med Big X har Krone udvidet spændvidden i maskintyperne til også at omfatte snittere og har valgt at starte i toppen. I Big X V8 ligger en Mercedes motor på 605 HK. Krone laver også en model med en V12’er med 780 HK i maskinrummet, fortæller Bjarne Rytter.

Der er i udviklingsfasen arbejdet med vægtfordelingen på Big X – man har blandt andet flyttet snitterdelen tilbage. Det giver angiveligt en god vægtfordeling.

I Tyskland betyder det, at man må køre 40 km/t på vejene med Big X, oplyser Hylleberg.