Abonnementsartikel

Agco er i fuld gang med at modernisere sin mejetærskerfabrik i USA, som også fremstiller bigballepressere, småballepressere, skårlæggere, skivehøstere, rundballepressere, møgspredere og såmaskiner

Tænk på en selvkørende skårlægger – eller en bigballepresser. De to maskintyper hænger uløseligt sammen med navnet Hesston. Det er ganske vist et navn, vi ikke længere ser på nye maskiner i Danmark. Men i USA kan man stadig købe maskiner med det navn, selvom det engang så verdenskendte selskab for længe siden har fået nye ejere.

For flere end 20 år siden blev selskabet Hesston med hjemsted i byen Hesston i Kansas, USA, efter en række dårlige år med finansielle problemer overtaget af Fiat Trattori.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden kom Case IH ind som medejer, og i 1991 købte Agco Fiat ud af Hesston. Da New Holland overtog Case IH, blev Agco eneejer af Hesston, og dermed var vejen banet for en udvikling af fabrikken i byen Hesston.

Især de senere år er det gået stærkt med at investere i fabrikken og overflytte produktion fra andre af Agcos amerikanske fabrikker.

Dermed har Agco valgt en helt anden strategi for sin nordamerikanske mejetærskerfabrik end den strategi, der netop er lagt for mejetærskerfabrikken i Randers.

Fem fabrikker på samme grund

Dygtige medarbejdere, der arbejder på timeløn, er fundamentet for produktionen i Hesston. Deres opgave er at producere kvalitet på en effektiv måde.

- Hvis vi ikke kan producere konkurrencedygtigt, kan vores marketingfolk heller ikke sælge vores produkter, fortæller Glen Suffolk, som er ingeniør med ansvar for produktionen på fabrikken i Hesston.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil 2000 var der ingen produktion af mejetærskere på fabrikken i Hesston. De blev produceret i byen Independence i staten Missouri. Men ønsket om at rationalisere inden for Agco gjorde, at produktionen blev overflyttet til Hesston, hvor der også blev bygget en ny samlehal til mejetærskere.

Dermed kom man op på at have fem fabrikker med 12 samlelinjer på samme fabriksgrund i den relativt lille by i det østlige Kansas, som ellers mest er præget af sin omfattende landbrugsproduktion.

Investerer i rentabel forarbejdning

Overflytningen af produktionen af mejetærskere gav også øget behov for at kunne producere dele i Hesston. Og det skal ske stadigt mere konkurrencedygtigt.

- Vi har de senere år investeret ganske kraftigt i maskiner, der kræver mindre mandskab og som kan producere en endnu bedre kvalitet, siger Glen Suffolk.

De fleste af maskinerne, som bliver købt ind, koster over to millioner kroner stykket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men vi investerer ikke i maskiner, som det tager over to år at betale tilbage, forklarer ingeniøren.

Blandt indkøbene er laserskærere, pladebukkere, værktøjscentre og svejserobotter. Fælles for alle disse maskiner er, at de er computerstyrede og arbejder automatisk under kontrol af en operatør, som ofte klarer betjeningen af flere maskiner på samme tid.

Bruger også underleverandører

Det er dog ikke alle dele og komponenter, som bliver produceret i Hesston.

- Det er vores opgave at jagte omkostninger hele tiden. Vi skal også vurdere, om det kan betale sig at investere i automatisering.

- Hvis vi skønner, at en produktion ikke kan betale sig, bliver den lagt ud til en underleverandør. Men vi vil da helst fastholde produktionen her på stedet, fastslår Glen Suffolk.77528-1