Abonnementsartikel

Greenpeace har ifølge eget udsagn fundet op til 50 procent GM-soja i en af DLGs GMO-fri svinefoderblandinger

Greenpeace skriver en pressemeddelelse at foreningen har testet fire forskellige af DLG"s GMO-fri svinefoderblandinger fra fabrikken i Skave og fundet helt op til 50 procent GMO-soja i en af prøverne.

- Det er er en grov vildledning af de landmænd, der ønsker at fodre deres svin med GMO-frit foder - foder de i øvrigt betaler en alt for høj ekstrapris for, siger Dan Belusa, GMO- talsmand i Greenpeace, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ydermere et klart lovbrud, idet de nye GMO-regler om sporing og mærkning, der trådte i kraft i april i år, foreskriver klar GMO-mærkning, hvis produktet indeholder mere end 0,9 procent GMO per ingrediens.

Greenpeace mener, at det er DLG selv, der er skyld i forureningen.

- DLG modtager helt GMO-fri soja fra leverandører i Brasilien. GMO-forureningen finder sted på DLG"s eget anlæg. Helt konkret sker forureningen, fordi fabrikken i Skave, den fabrik hvor DLG laver alt sit GMO-fri foder, hver anden dag benyttes til produktion af GMO- foder.

- Overslæb fra GMO-foderet har gjort, at DLG er ude af stand til at levere det GMO-fri foder, de har forpligtet sig til, siger Dan Belusa.

Greenpeace bebuder, at man vil politianmelde DLG for overtrædelse af både foderloven, forordningen om sporing og mærkning af GMO og af markedsføringsloven.