Københavns Kommune og entreprenør CG Jensen har valgt at droppe tropisk træ i forbindelse med opførelsen af en ny, 35 meter lang stålbro i Fælledparken i København.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I stedet for har de besluttet at satse på det specialbehandlede, lyse træ Accoya, der således bliver anvendt til at beklæde trædækket og til håndlister på broen.

- Accoyatræ er kort forklaret nordisk fyrretræ behandlet med varm eddike og derefter tørret. I den proces fylder eddiken træets porer ud i stedet for vand. Resultatet er fuldstændigt giftfrit træ - modsat imprægneret træ - og med samme egenskaber som hårdttræ, forklarer projektleder Lene Nørgård Rasmussen fra kommunens teknik- og miljøforvaltning.

Åbnes snart

- Arkitektonisk mener vi, at denne løsning passer rigtig godt til en bro i Fælledparken, som i sin enkle og smukke udformning er meget dansk i sit formsprog. Det lyse Accoya træ patinerer og får en grå overflade med tiden, siger Lene Nørgård Rasmussen.

Hun tilføjer, at Københavns Kommune er stolt af at kunne gå foran med afprøvningen af nye, bæredygtige initiativer, og at hun glæder sig til at se resultatet.

Det kan hun få lov til snart. Broen åbnes nemlig for publikum i løbet af foråret.