Abonnementsartikel

Flere års tørke i store dele af USA er i denne sommer afløst af koldere vejr og en hel del nedbør

Vejrguderne er tilsyneladende begyndt at kede sig i USA. I al fald er vejret helt anderledes, end det har været i årevis. Masser af nedbør, tordenvejr, lavere temperaturer og til tider hagl på størrelse med tennisbolde hører til dagsorden helt fra Minnesota i nord til Texas i syd.

Farmerne, maskinhandlerne og fabrikanterne af landbrugsmaskiner er selvfølgelig ikke utilfredse med, at der endelig kom tilstrækkeligt med vand. Og nærværende skribent har ved selvsyn konstateret, at der er kommet masser af nedbør i Minnesota, Iowa, Nebraska og Kansas. For flere steder på markerne står der regulære mindre søer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For farmerne i Nebraska har årets vejr afløst fem års vedvarende tørke. Problemet er bare, at den megen nedbør ikke hænger sammen med varmt vejr. For temperaturerne ligger i området fra 15 til cirka 22 grader celsius i dagtimerne – og det er betydeligt under det normale for årstiden.

Det betyder også, at afgrøderne er cirka en uge længere tilbage end normalt på dette tidspunkt. Høsten af vinterhvede er dog allerede godt i gang i Kansas.

Forskellige amerikanske metereologer vurderer, at det kolde vejr vil fortsætte i al fald ugen ud, og at der i det sydlige USA vil falde betydelige mængder regn i de kommende dage.