Abonnementsartikel

Brancheforeningen for Biogas roser elforsyningsloven

- Vi har fået en afklaring af biogassens fremtid - og det skal Folketinget have ros for. Nu erder endelig klare regler for afregningen af biogas, og vi har fået faste rammer om fremtidigeudbygninger. Det giver ro om de eksisterende biogasanlægs økonomi, siger Henrik Høegh,formand for Brancheforeningen for Biogas.

Ordene falder i en kommentar til den nye elforsyningslov, der giver 60 øre/kwh til eksisterende biogasanlæg 15 år frem og i 10 år for kommende anlæg, hvor økonomi- og erhvervsministeren i regeringens energipolitiske redegørelse har forudsagt etablering af op til 40 biogasanlæg over de næste fire år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at Folketinget således signalerer, at man har øje for biogassen som et fremtidigtindsatsområde for vedvarende energi - og som et billigt redskab til at opfylde Kyotoforpligtelserne,siger han og påpeger, at mange landmænd står på spring for at etablere biogasanlæg.

- Det vil dog kræve velvilje og imødekommenhed fra amter og kommuner, hvis vi skal findegode placeringer til fremtidige anlæg, siger Henrik Høegh, der skønner, at flere store anlæg erunder overvejelse.

Den nye lov fremmer ikke kun udbygningen af biogas i Danmark - den gør det også muligtfor Danmark at bevare og udbygge sit gode, internationale ry på biogasområdet.

- Dermed får den danske biogasbranche gode muligheder for at sætte sig på en god del afverdensmarkedet, når biogassen skal udbygges i udlandet. Hvem ved, om vi kan opleve et nytvindmølleeventyr, siger Henrik Høegh.