Abonnementsartikel

Producenter af rapsolie er gået sammen med Hjerteforeningen for at sætte fokus på fedtkvalitet i relation til sundhed

Rapsolie har gode ernærings- og sundhedsmæssige egenskaber, der påvirker kolesterolindholdet i blodet hensigtsmæssigt.

Det påpeger initiativtagerne til projektet "Sundere fedt til forbrugerne", der fokuserer på rapsolie som alternativ til faste fedtstoffer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Partnerskabets formål er at tilskynde danske forbrugere til at bruge rapsolie som alternativ til faste fedtstoffer og at øge forbrugernes viden om rapsolies ernærings- og sundhedsmæssige kvaliteter, siger projektleder Torben Bo Toft Christensen, Forskningsforeningen frugt, grønt og kartofler.

Foreningen er, på vegne af danske rapsolieproducenter gået sammen med Hjerteforeningen for at sætte fokus på fedtkvalitet i relation til sundhed.

Rapsolieproducenterne er Agrova Food og Grønninggård på Stevns.

Der skal skabes opmærksomhed

Hovedaktiviteterne i projektet er at skabe mere opmærksomhed om rapsolie, at undersøge forbrugernes adfærd og præferencer ved brug af olie og faste fedtstoffer, at lave en rapsoliekogebog og en bred kommunikationsindsats - blandt andet til detailhandel, storkøkkener og forbrugere.

- Rigtig mange mennesker lider af eller får en hjertekarsygdom. I den forbindelse har flydende vegetabilske fedtstoffer en klart bedre fedtsyreprofil end de faste fedtstoffer fra mejeriprodukter, kød og margarine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et højere indtag af vegetabilske olier i stedet for det faste fedt er med til at mindske risikoen for hjertekarsygdomme. Blandt de vegetabilske olier har især rapsolie en helt særlig gunstig fedtsyresammensætning, og derfor er det forbruget af specielt denne olie, vi gerne ser øget, siger sundhedschef Lars Ovesen, Hjerteforeningen.

På www.forskningsforeningen.dk er der link til hele rapsolieprojektet - inklusiv opskrifter, sundhedsmæssige egenskaber og vejen fra rapsplante til olie.

Projektet løber frem til december 2005.