Abonnementsartikel

DLG vil af konkurrencemæssige hensyn ikke offentliggøre oplysninger om de folkevalgtes rejser til udlandet

Konkurrenterne må ikke vide noget om os.

Nogenlunde sådan lyder argumentet fra Henning Otte Hansen, personalechef hos DLG, som baggrunden for, at et af landets store andelsselskaber ikke vil svare direkte på en række spørgsmål fra MaskinBladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spørgsmål, som blandt andet omhandler de folkevalgtes rejseaktiviteter siden 2002, destinationer, udgifter knyttet til rejser og rejsedeltagere.

Formålet er fagligt

Henning Otte Hansen slår fast, at turene udelukkende har faglige formål.

- Der kan være tale om besøg hos nuværende eller potentielle samarbejdspartnere, vurderinger af markedsmuligheder, besøg hos datterselskaber, associerede selskaber med mere, siger han.

Henning Otte Hansen afviser at løfte sløret for indholdet på turene.

- De specifikke oplysninger om rejsernes formål, deltagerkreds, destination med mere kan naturligvis ikke offentliggøres. Og det kan vi simpelthen ikke af konkurrencemæssige hensyn, påpeger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan I heller ikke oplyse om rejser, der er foregået flere år tilbage.

Nej, lyder svaret fra Henning Otte Hansen.

Retningslinjer for partnere

DLG oplyser, at man har retningslinjer for udbetaling af diæter i forbindelse med ture til udlandet.

- Retningslinjerne er, at de folkevalgte ikke modtager diæter i forbindelse med udlandsrejser. DLG betaler heller ikke ekstraomkostninger ved eventuelle ledsageres deltagelse i udlandsrejser, oplyser Henning Otte Hansen.

Fagligheden holdes i hævd

Turene til udlandet har altså ifølge DLG som formål blandt andet at indhente brugbar viden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Viden, som så tilgår DLG-virksomhedens medarbejdere.

- Der udarbejdes rapporter, referater, opfølgning eller lignende efter ethvert udlandsmøde, men de oplysninger kan af konkurrencemæssige hensyn heller ikke offentliggøres, siger Henning Otte Hansen.

DLG oplyser, at man ikke farer til udlandet ved enhver tænkelig lejlighed. Relevante oplysninger for virksomheden indhentes også på anden vis end udlandsrejser.

- Den vigtigste kilde til informationer om udenlandske forhold er skriftlige kilder, så som markedsdata, årsrapporter, statistikker og anden research. Kun i det omfang, denne indsamling af oplysninger ikke er tilstrækkelig, kan udlandsrejser komme på tale, oplyser Henning Otte Hansen.: