Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet (NNF) er enig med regeringens tænketank og beskæftigelsesministeren i, at bager- og slagteruddannelserne bør lægges om. For teorien er for tør, og den skræmmer de unge væk, skriver NNF.

Formand for regeringens integrationstænketank, Erik Bonnerup, anbefaler, at de boglige krav til erhvervsuddannelserne skal ned, hvis vi skal løse det voksende problem med ledige unge indvandrere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

NNFs forbundsformand Henry Holt Jochumsen er enig i, at der er behov for at ændre bager- og slagteruddannelserne:

- Noget tyder på, at den måde vi har grebet uddannelserne an på hidtil har været forkert. Jeg vil dog sætte spørgsmålstegn ved, om løsningen er gammeldags mesterlære.

- Men der er ingen tvivl om, at vi bør ændre på fordeling mellem arbejde og teori i uddannelserne, hvis vi skal tiltrække og fastholde de unge - både af dansk og anden etnisk baggrund, siger Henry Holt Jochumsen

- Mange unge er skoletrætte efter folkeskolen. Og når de kommer i lære og finder ud af, at de reelt skal starte på skolebænken igen, så falder de fra. Vi har i dag et alt for højt frafald på 35-40 procent fra uddannelserne. Det giver mange unge en ubehagelig oplevelse, og det koster enormt mange penge.

- Det er klart, at der er behov for en vis del teori. Du skal nødvendigvis vide noget om ernæring, sundhed, råvarer og behandling af dem. Så du kan ikke undgå teori.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henry Holt Jochumsen understreger, at det også er nødvendigt at sætte ind på andre fronter for at begrænse frafaldet fra uddannelserne.

- Vi har desværre oplevet, at mange mestre behandler de unge elendigt. Så de seneste år har vi sammen med arbejdgiverorganisationerne sat fokus på at uddanne mestrene i, hvordan de bør behandle de unge. Og det har medvirket til at nedbringe frafaldet, siger han.