Abonnementsartikel

Aarhusegnens Andel har underskrevet en produktionsaftale med ABCTA, der menes at have 20 procent af markedet for de hollandske landmænd

Torsdag 27. maj underskrev Aarhusegnens Andel en produktionsaftale med det hollandske foderstoffirma ABCTA.

Dermed skal Aarhusegnens Andel fremover producere de foderblandinger, som ABCTA sælger til deres kunder i Danmark. Det oplyser Aarhusegnens Andel i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aarhusegnens Andel skønner, at ABCTA har cirka 20 procent af markedet for de hollandske landmænd, der har etableret sig i Danmark.

- Vi ser frem til et godt og professionelt samarbejde, ligesom det er aftalt, at vi til stadighed udveksler know-how inden for områderne kvæg-, svin- og fjerkræblandinger samt om kvalitetssikring, udtaler forretningsfører Vagn Aa. Jensen.

Selskab med 6.000 medlemmer

ABCTA minder på mange måder om Aarhusegnens Andel.

Det er et andelsselskab med godt 6.000 medlemmer, mens Aarhusegnen har cirka 4.000 medlemmer.

Der produceres 1,1 millioner ton på fem hollandske fabrikker, mens Aarhusegnen producerer550.000 ton på seks fabrikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ABCTA har en omsætning på 330 millioner euro svarende til cirka 2,4 milliarder kroner. Aarhusegnens Andel omsatte i sidste regnskabsår for 1,55 milliarder kroner.

ABCTA er involveret i flere selskaber og ejer blandt andet godt 50 procent af dethollandske handelsfirma Cefetra, som formidler 13 millioner ton til det europæiske grovvaremarked.