Abonnementsartikel

Trimo i/s har i samarbejde med en polsk fabrik introduceret nye pneumatiske transportsystemer til korn og andre afgrøder

Trimo i/s er i samarbejde med en polsk fabrik begyndt at producere og importere pneumatiske transportsystemer.

- Programmet består foreløbig af eldrevne korn/suge-trykblæsere fra 5,5 kw med en kapacitet på op til 20 ton i timen. Der er ligeledes manuel Y/D-start. Det vil sige start over flere trin og yderligere motorværn, kabel og CE-stik, fortæller Henrik Jørgensen. Han blev i januar ansat som salgskonsulent til at varetage salget af de nye maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ligeledes liftmodellen S5000 og en trailermodel til traktordrift, der har en kapacitet på op til 30,0 ton pr. time.

Maskinerne transporterer korn og andre afgrøder i 160 millimeter rørsystemer og kan leveres med svingbart læsseudstyr og cyklon, pto-aksel efter eget ønske samt flex-slanger i stål eller bløde Pur H-slanger.

Trimo i/s fremviste første gang maskinerne på Agromek i 2004.

Gastætte siloer i stål og emalje

Trimo har i snart 10 år solgt og monteret siloer til landbruget. Virksomheden producerer blandt andet gastætte, galvaniserede stålsiloer og gastætte, glas-emalje siloer.

- Der er mange fordele ved gastætte siloer. For eksempel kan kornet indlægges og udtages i fugtig stand, der er ingen tørringsomkostninger, der er mindre støv og samtidig en bedre struktur ved formalingen, siger Henrik Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger ligeledes på, at de gastætte siloer betyder, at markspildet bliver mindre. De giver en tidligere høst, og man kan arbejde direkte fra mark til silo.Foto1