Abonnementsartikel

Manitou præsenterer med sin nye Manihoe MLB 625 T den første maskine, hvor teleskoplæsser og rendegraver er kombineret i én og samme maskine

Maskinen, hvor teleskoplæsser er kombineret med rendegraver, er dukket op. Bag det helt nye og hidtil usete koncept står Manitou, der har en markedsledende position i Europa, når det bl.a. gælder teleskoplæssere. Den nye Manitou har fået navnet Manihoe MLB 625 T.

Den danske importør af Manitou, Scantruck A/S, præsenterer nu maskinen på det danske marked. Her ser man kombinationen som et godt og vægtigt supplement til Manitous øvrige produktprogram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle værktøjer

MLB 625 T kan monteres med alle de normale værktøjer til teleskoplæsseren. Det vil sige forskellige skovle til såvel tunge som lette materialer. Dertil overfaldsgreb, gafler og hydraulisk kost. Værktøjer som lynhurtigt kan skiftes, uden føreren behøver at forlade førerhuset.Løftehøjden for teleskoplæsseren er 5,22 meter med en kapacitet på 2500 kg.

Det har tidligere været muligt at få monteret en rendegraver bagpå teleskoplæssere fra Manitou – men det er første gang, den er en integreret del af maskinen. Der er tale om en sideforskydelig rendegraver, hvortil der leveres de normale skovltyper. Det vil sige fra 30 centimer op til svingbar planerskovl.

Til at trække det hele har MLB 625 T en 100 hk. Perkins turbomotor med en kørehastighed på 30 km. i timen. Dertil to hydraulikpumper med et hydraulikflow på 184 liter og 270 Bars. Udvendig svingradius er kun 5,10 meter, selv om maskinen er lidt længere end på mange traditionelle maskiner på grund af både teleskoplæsser og rendegraver. I øvrigt har Manihoe såvel 2 som 4-hjulsstyring – og krabbestyring.

Træk i løb jord

I forbindelse med styringen skal også nævnes transmissionens limited slip differentiale, der er en differentiale-spærre, som træder i funktion, hvis maskinen i løs jord eller mudder er på vej til kun at ville trække på eet hjul. I forbindelse med bremserne er der monteret flerpladet skivebremser i oliebad.

Opbygningen af motoren er den kendte og solide gennemprøvede Perkins fra Manitou – nemlig med en tværstillet motor på den ene side og på den anden med kølesystem og hydrauliktank. En placering som i øvrigt er medvirkende til, at det er let at servicere de vitale dele i maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgschef Peter Daugbjerg, Scantruck, ser mange muligheder med den nye kombination. Han vurderer, at mange forskellige håndværkere og udlejningsbranchen kan nyde godt af de to forskellige arbejdsredskaber i én maskine.ByTeBilledtekst: