Abonnementsartikel

A/S Bech Hansens Eftf. og Traktorkompagniet Grøn & Madsen I/S fusioneres til et nyt firma, der får navnet AgroTek A/S

Med virkning fra 1. juni 2004 går de to forretninger A/S Bech Hansens Eftf. og Traktorkompagniet Grøn & Madsen I/S sammen i et nyt firma med navnet AgroTek A/S.

Dermed dannes en af Øst-Himmerlands største maskinforretninger, der kommer til at rumme forhandlingen af Valtra og McCormick traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprenør-maskinerne bliver Fiat-Kobelco, og mejetærskerne er de italienske Laverda, hvilket alle er produkter, som de to forretninger har handlet og serviceret gennem mange år.

Alsidig forretning

Folkene bag det fusionerede selskab slår på, at alsidigheden i produktsammensætningen vil sikre en forretning, der får en bred kundegruppe.

- Der er en lang tradition for servicering af New Holland traktorer og rendegravere samt Valtra traktorer og skovudstyr. Og med forhandlingen af McCormick har AgroTek A/S også viden og reservedele til Case IH, siger Ole Grøn, medindehaver af Bech Hansens Eftf.

På høstsiden bliver der tale om en styrkelse med det nye selskab, dels bliver der et bedre høstberedskab og dels kender begge forretninger til Laverda, og har et godt reservedelslager.

- Dertil kommer et bredt kendskab til andre mejetærskere, da ArgoTek A/S har specialiseret sig i import af nyere brugte mejetærskere, fortæller Ole Grøn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også småmaskiner bliver der plads til, da det er planen at aktiviteterne omkring have-/parkmaskinerne skal udvides kraftig, både med ny butik og serviceværksted.

- Det, der gør denne fusion utraditionel i forhold til andre, er, at vi går sammen på tværs af traktormærker, og bliver til én stor forretning, hvor andre fusioner har været forretninger med samme mærke og en geografisk afstand imellem, siger Ole Grøn.

Fusionen betyder, at man fra 1. juni vil arbejde som ét firma, men i en periode på to adresser, indtil man har tilpasset bygningerne på Lupinvej i Hobro, som er tilhører det nuværende Traktorkampagniet Grøn & Madsen I/S.

- Der skal jo ske lidt forandringer, når vi skal til at være 20 mand i samme hus, forsætter Jimmi Ravnborg, medindehaver af Bech Hansens Eftf. og kommende direktør for AgroTek A/S.

Alle stillinger bevares

I det nye firma kommer man til at møde lutter kendte ansigter, da alle stillinger bevares i AgroTek A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dog udvider vi mandskabet på ét punkt. Nu bliver der basis for en værkfører til at stå for alt det administrative på værkstedet, hvilket vi længe har ønsket os i begge forretninger, men ikke har haft størrelsen til hver især.

- At få en værkfører ind på det administrative niveau samtidigt med, at vi får en større styrke på værkstedet gør, at vi får bedre muligheder for at specialisere os i de forskellige produkter, og derfor kan vi tilbyder et højere serviceniveau, fortæller Svend Madsen, der hidtil har varetaget hvervet som arbejdende værkfører i Traktorkompagniet.

Selv om AgroTek A/S bliver en stor maskinforretning, vil man som kunde stadigt opleve at komme i en "lille lokal" maskinforretning, da det ligger folkene bag AgroTek A/S meget på sinde at bevare det tætte forhold til både kunder og leverandører.

- Vi gør jo ikke det her af storhedsvanvid, men som en følge af strukturændringerne i vores kundekredse.

- Vi kan se en klar fordel i at drive en fælles forretning, da det indebærer en række stordriftsfordele, der kan videreføres til vores kunder, siger Peter Holm, der har stået for administrationen i Bech Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Blandt andet får vi alle fire frigjort en del tid fra administrative opgaver, så vi kan bruge tiden på kundekontakt, hvilket er det, vi helst vil bruge tiden til, siger han.: