Abonnementsartikel

Enorossi er ifølge importøren en billig og nem løsning til rivefronten

River fra italienske Enorossi har stået i maskinhuset hos Jørn Møller Jensen de seneste fire-fem år.

Siden slutningen af 1990"erne har den østjyske landmand været forhandler af de bugserede river fra støvlelandet. Og foreløbig betegner han samarbejdet som en stor succes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har aldrig fået klager over riverne fra vores kunder. Så det må vi tilskrive riverne, som jeg mener er enkle, billige og samtidig har en stor kapacitet, forklarer Jørn Møller Jensen.

Foreløbig har han afsat omkring 30 river på det danske marked.

- Alle river har en variabel arbejdsbredde, og vi hjemtager modeller med arbejdsbredder fra fem til 11 meter, siger Jørn Møller Jensen.

Han mener, at riverne fra Enorossi er mere fleksible end traditionelle rotorriver, netop fordi arbejdsbredden er variabel.

- Riverne kan indstilles i alle stillinger fra transportbredden, der er 2,45 meter, og op til maksimal arbejdsbredde. Er der et smalt stykke på marken, kan man hydraulisk variere bredden. påpeger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lave omkostninger med riverne

De italienske river med v-formet arbejdsstilling, som Jørn Møller Jensen hjemtager, har betegnelserne H10, H12, H14 og H16.

- Tallet angiver antallet af rivehjul. H14 har således syv rivehjul i hver side, forklarer han.

Jørn Møller Jensen importerer endvidere en halvrive, RT9, som har river i en sektion med ni ruller.

- Den er særligt anvendelig på frømarker, hvor der ikke er ret meget, som skal rives sammen, og den er god til at vende skår, fremhæver han.

Kundekredsen har taget de italienske river til sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har netop haft en tidligere kunde, som først havde købt en af de mindre river. Han har nu købt en større én, fortæller en tilfreds Jørn Møller Jensen.: