Abonnementsartikel

Samtlige skårlæggere fra Krone har fået større skiver, der sikrer en ensartet høst af afgrøden og minimerer slitagen på knivbjælken

På skårlæggere er det ofte knivenes kapacitet som sætter begrænsningen for maskinens kapacitet. Kun ved at øge hastigheden på skiverne eller ved at øge skivernes diameter kan kapaciteten øges.

- Ved at øge hastigheden på skiverne øges slitagen på samtlige dele i hele knivbjælken. Krone har i stedet valgt at øge knivenes periferihastighed ved at skifte til skiver med en større diameter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derved kan hastigheden på de bevægelige dele i knivbjælken reduceres og slitagen nedsættes.

- Når omdrejningerne sænkes øges momentet tilsvarende, og derfor er lejer og tandhjul i knivbjælken blevet opdateret til at kunne modstå den større belastning, siger Bjarne Rytter, Hylleberg, som er importør af Krone.

Ændringen i skivernes diameter har medført, at en skårlægger med en arbejdsbredde på 3,20 meter har syv skiver mod tidligere otte skiver.

Samtidig med de større skiver introducerer Krone et nyt hurtigskiftesystem på knivene, som i forhold til det tidligere giver en både hurtigere og mere sikker udskiftning af knive.

Crimper med to hastigheder

Både den selvkørende Big M II, de liftophængte og de bugserede skårlæggere fra Krone kan udstyres med crimpere for hurtig fortørring af materialet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Crimperen har frit bevægelige V-formede stålfingre, som giver en ensartet behandling af materialet i hele arbejdsbredden.

- Ikke alle afgrøder skal have samme behandling, og specielt i småbladede afgrøder som kløver kan der spildes meget værdifuldt foder, hvis intensiteten på crimperen ikke tilpasses afgrøden.

Derfor kan både den riflede plade over crimperfingrene, og hastigheden på crimperen justeres.

- Justering af crimperens hastighed imellem 600 og 900 omdrejninger i minuttet sker let med et håndtag på maskinens gearkasse, forklarer Bjarne Rytter.

For at absorbere ujævnheder i marken og for at opretholde en korrekte stubhøjde, er samtlige skårlæggere fra Krone tyngdepunktophængte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Systemet bevirker, at knivbjælken kan bevæge sig frit i forhold til chassiset og ikke påvirkes af, at traktoren eller et af skårlæggerens hjul rammer en ujævnhed i marken, forklarer importøren.

Selvkørende og tripelsæt

Til denne sæson har Hylleberg solgt to af de store selvkørende Krone Big M II skårlæggere med en arbejdsbredde på 9,70 meter.

- Tendensen går mod større og større enheder, og tripelsættene, hvor der høstes med en frontmonteret skårlægger og to skårlæggere bag på traktoren, har for alvor fundet indpas på det danske marked. Men på trods af at de skårlæggere, som anvendes i tripelsættet, er næsten identiske med de skårlæggere, der er monteret på Big M II, har den selvkørende maskine en kapacitet som langt overgår det traktormonterede sæt.

- Det skyldes for det første, at føreren på den selvkørende maskine råder over ikke mindre end 360 heste, og at han er placeret midt på maskinen med et eminent overblik over maskinens funktioner.

- Dernæst giver den trinløse transmission og ikke mindst maskinens fantastiske manøvredygtighed føreren mulighed for at komme helt ud i hjørnerne og minimal spildtid ved enderne, fastslår Bjarne Rytter.