Abonnementsartikel

Tobico ApS i Finderup ved Skjern har på mindre end seks år etableret sig med en omfattende import og forhandling af blandt andet plæneklippere og ATV'ere til landbruget

- Vi kan sælge top-produkter billigere end de gængse listepriser, fordi vi importerer direkte fra fabrikkerne og sælger videre til vores forhandlernet uden mellemled, fortæller Jan Tobiasen.

Han driver virksomheden Tobico ApS i Finderup ved Skjern, der har til huse på en landejendom med ni ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er gået godt, siden han i 1998 begyndte at importere ATV-maskiner til landbruget.

- Sidste år solgte vi 1.400 Polaris ATV’ere i størrelser på mellem 50 og 700 kubikcentimeter. Det er professionelle maskiner, der har et stort tilbehørsprogram, siger Jan Tobiasen.

Tilbehørsprogrammet omfatter eksempelvis harver, plove, plæneklippere, giftsprøjter, skrabere og gødningsspredere, men også små kranvogne til skovbrug.

Tobico kan ligeledes forsyne jægere med geværholdere til den camouflage-farvede Polaris 500 kubik ATV.

Tobico ApS importerer og forhandler 22 forskellige ATV-modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi sælger modellerne til vores 60 forhandlere i Danmark, men vi har ligeledes forhandlere i Norge, Litauen, Finland og Tyskland, fortæller han.

Sortimentet vokser

Sortimentet er blevet udvidet kraftigt siden Tobicos start for snart seks år siden.

- Vi forhandler eksempelvis nu Swisher plæneklippere som zero-turn, forklarer Jan Tobiasen.

Det betyder, at brugeren kan vende plæneklipperen 360 grader rundt om sig selv samtidig med, at han kan slå græsset ved høj fart.

- Men vi har også diesel-plæneklippere og importerer fra 2004 amerikanske Encore-plæneklippere med en trecylindret, 27 hestes Daihatsu-motor og en klippebredde på 171 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden står ligeledes for importen af Encore til Norge og Tyskland, mens man importerer Swisher til hele det europæiske marked.

- Landbrugets drenge og piger kommer jo også i knallertalderen, som Jan Tobiasen siger. Han forventer i 2004 at nå en årsomsætning på 25 millioner kroner.

Den nærmeste fremtid byder blandt andet på et nyt program fra Tobico, der specielt henvender sig til landbruget.: