Abonnementsartikel

MI har hele ni maskinsæt med på AgriMark, og blandt dem er såvel plove som redskaber til reduceret jordbearbejdning

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har valgt at fremvise ni maskinsæt på AgriMark.

Blandt disse er den helt nye plovserie Kuhn Vari-Timer NSH, som er halvbugserede vendeplove med et hjul og fra fem til syv furer. Det vil sige plove, som er konstruerede til de mellemstore traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I lighed med de øvrige Vari-plove fra Kuhn er Vari-Timer serien kendetegnet ved sit særlige system til trinløs variabel ændring af furebredden. Der er nemlig tale om et hydraulisk system, som er fuldt integreret i rammen, så det er beskyttet mod jord, støv og slagskader.

Endvidere er de forkromede ledbolte beskyttede mod slitage af lejebøsninger, og de kræver ingen vedligehold.

De tre plove i Vari-Timer-serien kræver traktorer med ydelser fra 160 til 209 hestekræfter.

Fra sit øvrige plovprogram fra Kuhn viser MI desuden en plov i Vari-Manager serien, nemlig en 9 F NSH, som er ni-furet halvbugseret vendeplov. Og fra Vari-Master-serien viser MI en 151 NSH 6 F, som er en liftophængt vendeplov.

Ligeledes fra Vari-master-serien kan man se en 121 5 F NSH.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle Kuhns Vari-plove kan tilpasses den enkelte brugers egne behov, og i de enkelte serier er der mulighed for at kombinere sig frem til den optimale løsning.

Rotorharver med og uden opklap

Kuhn fremstiller flere typer rotorharver og såmaskiner, som kan indgå i mange forskellige kombinationer.

På årets AgriMark viser MI således to fire meter rotorharver i HR-serien og en fem meter også fra HR-serien.

I alt er der ni modeller af rotorharver i HR-serien, hvor den mindste har en arbejdsbredde på 3,0 meter og den største 6,0 meter.

Tilsvarende ændrer kraftbehovet sig også fra at være mindst 80 hestekræfter for at køre med model HR 3003 D, der har en arbejdsbredde på 3,0 meter til et kraftbehov på mindst 150 hestekræfter ved kørsel med model HR 6003 DR med en arbejdsbredde på 6,0 meter. Det maksimale behov går helt op til 280 hestekræfter for en arbejdsbredde på 6,0 meter, mens de øvrige ikke må spændes for en traktor med over 250 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fem af HR-modellerne er faste, og de har arbejdsbredder på fra 3,0 til 6,0 meter, mens de fire opklappelige modeller har arbejdsbredder fra 4,0 til 6,0 meter.

Såmaskiner til flere formål

Kuhn har udviklet såmaskiner, der passer til fabrikatets egne rotorharver. På AgriMark vil MI vise to typer såmaskiner, nemlig en Venta og en Integra. Begge er bygget på en rotorharve.

Venta-seriens modeller er luftassisterede, og de fås i arbejdsbredder fra 3,0 til 6,0 meter.

Dosering af udsæden sker med en central doseringsenhed, som sender udsæden videre til et fordelerhoved, hvorfra den kommer videre til de enkelte såskær.

Man kan vælge mellem slæbeskær eller skiveskær med to tallerkener, der sidder forskudt for hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skiveskærene er især velegnede, hvor der skal sås i såbed med mange planterester efterladt i jordoverfladen.

Integra-modellerne er også velegnede til at bygge på HR-rotorharverne, og her er der tale om to modeller med arbejdsbredder på 3,0 og 4,0 meter.

I forbindelse med Agritechnica 2003 fik Kuhn en guldmedalje for sit såskær Accura, og MI håber, at man kan nå at få de prisbelønnede skær til Danmark, så man kan vise dem på AgriMark.

Populær harvetype i MI-version

MI har udover sit Kuhn-agentur og en række andre agenturer også redskaber, man får fremstillet under eget navn.

Det gælder blandt andet MI Spaderulleharver, hvor man kan se en model med en arbejdsbredde på 4,35 meter. I SPH-serien er der i alt fire modeller, hvor den mindste har en arbejdsbredde på 3,0 meter og den største 5,95 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Disse harver er bugserede, og som standard leveres de med en efterhængt rørpakkervalse.