Abonnementsartikel

Strejkerne på landets slagterier har bredt sig - flere end 1.400 slagteriarbejdere er gået hjem i protest mod Forligsmandens mæglingsforslag

Utilfredsheden med Forligsmandens mæglingsforslag er stor blandt landets slagteriarbejdere, der har nedlagt arbejdet på flere slagterier landet over.

Foreløbige tal fra NNF viser, at seks slagterier er ramt af strejker. I Herning har 450 ansatte nedlagt arbejdet, i Holstebro drejer det sig om 93 ansatte. I Horsens er 205 ansatte gået hjem, i Nørresundby 259, i Sønderborg 308 og på slagteriet i Ringsted strejker 90 ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I toppen af NNF ærgrer man sig over strejkerne.

- Det er pisseærgerligt, at der er arbejdsnedlæggelser i dag, når nu alle tillidsfolk er enige om, at folk bør blive på pladserne, siger NNF-forbundssekretær Jens Peter Bostrup på forbundets hjemmeside.

- Sammenkædning af afstemningen om overenskomsten må vi acceptere, for det er nu en gang de gældende regler. Og så må vi forsøge at lave en strategi, så vi undgår et tilsvarende forløb ved næste overenskomstforhandling, siger Jens Peter Bostrup.

Hans Søgaard Hansen, tillidsmand og næstformand i Danish Crowns koncernsamarbejdsudvalg, kunne også godt have været foruden strejkerne.

- Jeg forstår udmærket utilfredshed med mæglingsskitsen og afstemningsresultatet. Men vi er nødt til at tage resultatet til efterretning. Og eftersom vi har aftalt, at arbejdsgiverne skal undgå at bruge forsømt tid, så gælder det om at få arbejdet normaliseret, siger Hans Søgaard Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forventer, at folk kun strejker i dag, 20. april 2004.

- Efter hvad jeg har hørt, starter alle ud igen i morgen, siger han.