Abonnementsartikel

Fra 1. maj 2004 vil den danske koncern sælge sine egne redskaber i de tre baltiske lande

Kongskilde Industries A/S har siden 1998 været aktiv på de baltiske markeder for landbrugsmaskiner via datterselskabet Kongskilde Baltic Ltd. med kontor i Helsinki.

Kongskilde Baltics omsætning har gennem de seneste par år udviklet sig tilfredsstillende, og med Estland, Letland og Litauens medlemskab af EU til maj 2004 er der åbnet op for nye muligheder for både forhandlere og landmænd i de baltiske lande, skriver Kongskilde i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kongskilde Baltics har som følge af den positive udvikling i selskabet gennem nogen tid ønsket at etablere sig direkte i Baltikum.

- Det er derfor en stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at vi pr. 1. maj 2004 etablerer os direkte i Baltikum og flytter ind hos BTC, Leipaja i Letland, som vores største aktionær DLG er medejer af.

- Samtidig med etableringen i Letland har vi valgt at koncentrere os 100 procent om salget af egne jordbrugsredskaber.

- Vi har derfor aftalt med Agco at ophøre med forhandlingen af Massey Ferguson traktorer og mejetærskere pr. 30. marts 2004, siger administrerende direktør Per Michelsen, Kongskilde Industries A/S.

- Vi forventer os meget af samarbejdet med BTC, der handler med korn og råvarer såvel i Baltikum som på det internationale marked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både BTC og vi henvender os til den planteavlsbaserede gren af landbrugsproduktionen, og vi ser derfor en række spændende udviklingsmuligheder sammen, fremhæver Per Michelsen.

Jörgen Fredriksson fortsætter som leder af Kongskilde Baltic og vil i samarbejde med kontoret i Leipaja udvikle Kongskilde Baltics tilbud såvel som service til de baltiske kunder.

Det nye set-up bliver markedsmæssigt på et meget konkurrencedygtigt niveau, og Kongskilde Baltic glæder sig til i samarbejde med de lokale forhandlere og BTC fortsat at præge landbrugets udvikling i Baltikum.