Abonnementsartikel

Fødevaredirektoratet har gennemført en uvarslet kontrol af rengøringen på 40 større slagterier og fundet 225 forhold, der kræver opfølgning og ændringer i egenkontrollen

Fødevaredirektoratet gennemførte natten til 23. marts 2004 en kontrolkampagne af rengøringen på 40 større eksportslagterier landet over.

Konklusionen på fødevareregionernes kontrol er, at der er fundet 225 forhold, som har givet anledning til opfølgning. 112 forhold i kategori 1, som medfører krav om fornyet rengøring inden produktionsstart og 113 forhold i kategori 2, som typisk medfører krav om ændringer i virksomhedens egenkontrol.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktoratet konstaterer trods de mange forhold, at rengøringsstandarden og egenkontrollen på de svineslagterier, som var omfattet af en kontrolkampagnen i januar, er blevet betydeligt bedre.

- Selvom der er plads til forbedringer, er jeg glad for at kunne konstatere, at strategien virker. De pågældende svineslagterier har oppet sig, og mine folk har været bedre til at uddele røde kort til de virksomheder, som ikke lytter, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel (V).

Samlet set er der dog fortsat for mange fejl, mener hun.

Fødevareministeren har derfor allerede afholdt møde med de relevante brancher.

På mødet gjorde ministeren det klart, at det er slagterierne, der har ansvaret for, at der er rent, og at arbejdet med at højne rengøringsstandarden skal fortsætte, indtil standarden er uangribelig hele vejen rundt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan med tilfredshed konstatere, at erhvervet er enig. Vi fortsætter derfor indsatsen med at gennemføre uvarslede kontrolkampagner og med løbende offentliggørelse af resultaterne af den ordinære kontrol.

- Desuden vil vi fortsat fokusere på, om der sanktioneres tilstrækkeligt hårdt, siger Mariann Fischer Boel.