Abonnementsartikel

Aldumgaard ved Hedensted ligger igen jord til AgriMark, der finder sted 4. og 5. maj

Tirsdag 4. maj og onsdag 5. maj gennemføres Agrimark igen på Aldumgaards jorde ved Hedensted.

AgriMark 2004 har tilslutning fra 50 firmaer, og inden for jordbearbejdning bliver der ifølge arrangørerne mulighed for at se 100 maskinsæt i arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forsøger at udnytte hele området mere effektivt. Vi har blandt andet flyttet parkeringspladsen ind midt i demonstrationsområdet, så det bliver lettere at komme rundt på de cirka 80 hektar, AgriMark dækker, siger formanden for AgriMark-komitéen Kaj Pedersen, Dal-Bo.

På AgriMark vil Landscentret, Byggeri og Teknik sætte faglig fokus på jordbearbejdning, gyllenedfældning og udstyr til påfyldning og rengøring af sprøjter.

Det sker ved, at der to gange om dagen på tre forskellige steder bliver givet en faglig orientering om emnerne.

I forbindelse med jordbearbejdning vil en maskinkonsulent kommentere udvalgte maskintyper.

Orientering om gyllenedfældning vil dreje sig om:

Artiklen fortsætter efter annoncen

På en sprøjtebane kan man to gange om dagen se sprøjternes evne til at klare forhindringer, herunder dæmpning af bommens bevægelser.

Endelig vises der selvstyrende traktorer, som med GPS er i stand til at køre i parallelle spor, så traktorføreren kan koncentrere sig om at overvåge maskinernes arbejde.

Der bliver desuden vist kontrolleret trafik med GPS-sporfølgningsudstyr, hvor traktorføreren guides af en lysstribe eller lignende.