Abonnementsartikel

Morsø Motor Kompagni A/S fordobler antallet af kvadratmeter under tag - en reservedels-elevator er blandt elementerne i det arkitekttegnede nybyggeri, der skal fastholde landbrugskunderne, men øge mængden af bykunder

En minilæsser laver dybe hjulspor i sandet udenfor Klaus Andersens kontor.

Klaus Andersen er 40 år og daglig leder af maskinforretningen Morsø Motor Kompagni A/S, der er beliggende i Nykøbing Mors.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden ejer han i fællesskab med sin bror, der dog ikke har noget med den daglige ledelse at gøre.

Ejerskabet er efterhånden syv år gammelt, og trods de vanskelige tider i landbruget, føler Klaus Andersen, at tiden er moden til at udvide butikken.

- Jeg tror på, at det er det rigtige at gøre, så vi udvider med 850 kvadratmeter, og dermed får vi i alt 1750 kvadratmeter, fortæller Klaus Andersen og kigger flygtigt ude på de fortravlede håndværkere, der skal blive færdige til en stor åbningsfest 5. til 7. april.

De nye kvadratmeter ligger i forlængelse af det nuværende butiksområde.

Kvadratmeterne bruges til et nyt udstillingsvindue og dét i bogstaveligste forstand. Tilbygningen består af hele glasfacader, der skal give forbipasserende rig mulighed for at se ind i bygningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tidligere kunne jeg spørge nede ad vejen og opdage, at folk kun troede, at vi solgte produkter til landbruget, selv om betydelige dele af omsætningen ikke kom fra landbrugskunder, fortæller Klaus Andersen.

Da antallet af landbrug er faldende, mener Klaus Andersen at det er vigtigt at finde andre ben at stå på.

- Vi skal have flere strenge at spille på, for vi bliver for skrøbelige, hvis vi kun satser på produkter til landbruget. Det er ikke let at sælge maskiner, når grisene er nede at koste seks kroner, siger han.

Arkitekttegnet

Blandt de nye kunder, Klaus Andersen regner med at få ind i de spritnye bygninger, er folk fra byen.

- Jeg tror på, at vi med 700 meter til centrum af Nykøbing Mors har en god beliggenhed, og vi satser derfor på at få flere bykunder i butikken, fortæller Klaus Andersen, der er leder for 12 medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Syv er beskæftiget på værksted, en på reservedelslageret, en i butikken, en sælger, en på kontoret, og Klaus Andersen selv, der betegner sig som "lillesælgeren", fordi han ikke er 100 procent beskæftiget med salg på grund af administrative opgaver.

At Klaus Andersen satser på øget vækst inden for salg til private, understreges af, at det nuværende værksted ikke udvides. Dog regner han med, at der kan komme flere opgaver til værkstedet.

- Vi er tæt på vandet, og da ingen andre i området har salg af påhængsmotorer, sælger vi en del af dem. Vi kan også reparere motorerne på værkstedet, påpeger Klaus Andersen, der glæder sig over nybygningens funktionalitet med store glasfacader, og de klare linjer.

- Jeg er ked af at skulle betale for en arkitekt til byggeriet, men jeg synes, det er givet meget godt ud, siger han.

Nye forhandlinger

Byfolket kan se frem til nye mærker hos Morsø Motor Kompagni A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hidtil har Klaus Andersen forhandlet Husqvarnas program inden for have/park. Herunder motorsave, men de suppleres nu af save fra Stihl.

Desuden er Klaus Andersen i færd med at få nye typer af påhængsmotorer ind i butikken og de nye lokaler. Hensigten er, at det nye udstillingslokale skal deles op i tre områder, hvor der bliver ligelig plads til traktorerne, småmaskiner og værktøj til både hobbyfolket og professionelle.

For produkterne orienteret mod landbrugskunderne sker ikke ændringer.

Siden Klaus Andersen overtog virksomheden i fri handel i 1996 har han været full-line forhandler af Massey Ferguson. Da han sidste forår blev udpeget til et af landets 19 Agco-centre kom Fendt-mærket til.

Det komplette program fra Amazone vil også fortsat være i sortimentet hos Morsø Motor Kompagni, ligesom minilæsser fra Schäffer, der er en stor artikel hos virksomheden, fortsat sælges fra matriklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salg i tørvejr

Hidtil har de tidligere lokaliteter ikke tilladt indendørs udstilling af større landbrugsmaskiner, men det vil den nye tilbygning råde bod på.

- Vi har hidtil haft landbrugsmaskinerne stående udenfor, men nu bliver det lidt sjovere for kunderne at kunne stå indenfor og være i læ for regn og slud og samtidig se traktorer med lidt spotlys på, siger Klaus Andersen.

I forbindelse med udbygningen vil de eksisterende bygninger gennemgå en renovering. Reservedelslageret er allerede ved blive flyttet til nybyggeriet. Klaus Andersen har nemlig investeret i en såkaldt reservedels-elevator.

Alle reserveldele skal registres i en computer, der er koblet til elevatoren. Alle mindre reservedele er derefter lagt på nogle skuffer, der udgør elevatoren, som rager en del meter op i luften.

Medarbejderne kan med elevatoren lynhurtigt finde frem til reservedelene, ved at søge efter en given reservedel på computeren. En mekanisme i elevatorsystemet finder så frem til reservedelen og kører den relevante skuffe ned til medarbejderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klaus Andersen fortæller, at man har omkring 120 skuffer, som er lagt ovenpå hinanden.

- De enkelte kassetter kan bære 400 kg, og vi har i alt 236 kvadratmeter hyldeplads i elevatoren, fortæller Klaus Andersen om elevatoren, der er bygget i samme stil som den nye tilbygning.

De nye bygninger indvies med en åbningsfest 5. til 7. april, hvor Klaus Andersen forsikrer, at der vil være masser af kampagnetilbud for både land og by.

Alle tre dage vil Morsø Motor Kompagni være åbent klokken 9.30 til 20.00.: