Samtlige tillidsfolk i Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundets Landbrugsgruppe anbefaler medlemmerne at stemme nej til Forligsmandens mæglingsforslag. Det står klart efter et møde med knap 200 deltagere fredag 26. marts.

- Bestemmelsen om forsømt tid er uspiselig, mener landbrugsgruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mæglingsforslaget får primært betydning på to områder. En central barselsfond og bestemmelsen om forsømt tid, skriver NNF.

NNFs Landbrugsgruppe har nemlig forhandlet forlig eller protokollater på plads med arbejdsgiverne om stort set alle andre spørgsmål, og disse forlig og protokollater indgår som en del af Forligsmandens mæglingsforslag.

Opbakning til forhandlere og LO

På mødet i Odense var talerstolen velbesøgt. Mange tillidsfolk takkede Landbrugsgruppens lønudvalg for udholdenhed og et godt resultat efter omstændighederne.

Tillidsfolkene anerkendte også LOs opbakning i den vanskelige situation, hvor stort set alle andre områder end NNFs var forhandlet færdig.

Hvis afstemningen ender med, at mæglingsforslaget bliver afvist, kan en konflikt tidligst træde i kraft den lørdag 24. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tillidsfolkene i NNFs Håndværk- og Industrigruppe mødes mandag 29. marts for at afgøre, hvad den vil anbefale medlemmerne at stemme.