Abonnementsartikel

Odrer på modemesser gav behov for indkøb af skind til lager

Den finske pelsauktionshus, Finnish Fur Sales (FFS), solgte hele udbuddet på 1,5 millioner minkskind til stigende priser under kraftig konkurrence i løbet af den fire dage lange pelsskindsauktion fra 26. til 29. marts i Finland.

- Afhængig af skindtypen var prisstigningen på 5 til 20 procent sammenlignet med seneste internationale auktion i Glostrup i februar, oplyser Ester Løvschal, direktør for FFS" danske datterselskab i Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De største prisstigninger var på Black Cross, Hvide og Finnjaguar.

FFS havde koncentreret sæsonens mest alsidige skindkollektion på denne auktion, som begyndte lige efter de internationale pels- og modemesser i Hong Kong, Frankfurt og Milano.

FFS havde før sæsonens start besluttet ikke at udbyde tæveskind på februarauktionen, men i stedet at udbyde et stort udvalg af dem på auktionen i marts.

- Den beslutning er blevet positivt modtaget af vores kunder, som var tilfredse med ordrerne på messerne og dermed havde behov for indkøb af skind til lager.

- De danske pelsdyravlere, som leverer skind til FFS International A/S (det finske pelsauktionsselskabs danske datterselskab red.) er ved de opnåede prisstigninger på denne auktion meget tilfredse med selskabets beslutning om et koncentreret udbud af tæveskind på auktionen i marts, fortæller Ester Løvschal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden prisstigningen var det på auktionen tydeligt, at alle pelsmarkeder deltog aktivt i opkøb af minkskind.

Hong Kong/Kina var den største opkøber med støtte fra Rusland, Grækenland og Italien.