Abonnementsartikel

Dansk Landbrug mener, miljøorganisationen skylder Lindhart Nielsen en undskyldning

Miljøorganisationen Noah skylder helt klart Lindhart Nielsen, der er formand for Landsudvalget for Svin og bestyrelsesmedlem i Landbrugsraadet, en undskyldning.

Det fastslår formanden for Dansk Landbrug, Peter Gæmelke, efter Løgstør Kommune i en pressemeddelelse har erklæret, at Lindhart Nielsen har overholdt sin produktionstilladelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Noah påberåber sig at være en seriøs miljøorganisation, fortsætter Peter Gæmelke.

- For det første forpligter det til ekstra omhyggelighed, når man går i pressen med beskyldninger mod enkeltpersoner. For det andet kræver det, at man er stor nok til at erkende sine fejl og sige undskyld bagefter, siger han.

Dansk Landbrugs formand lægger ikke skjul på, at det er urimeligt, at en organisation kan mistænkeliggøre folk på et udokumenteret grundlag uden i øvrigt at kontakte den pågældende landmand.

- Det er rent kratluskeri. Det er alt for let for enhver blot at bede om aktindsigt og så ellers lave et regnestykke, der når frem til det facit, man vil have, mener han.

Noah udråbte 8. marts i en pressemeddelelse Lindhart Nielsen til lovovertræder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Organisationen havde på egen hånd via aktindsigt i Lindhart Nielsens gødningsregnskaber regnet ud, at han "gennem en årrække konsekvent havde produceret flere svin end tilladt".

Noah fastslog endvidere i pressemeddelelsen, at "det må få alvorlige konsekvenser, at der blandt de samme svinetopfolk, som i medierne bedyrer landbrugets uskyld, nu er afsløret klare lovovertrædelser".

- Så bombastiske udtalelser må Noah for anstændighedens skyld tage i sig igen.

- Vi vil ikke finde os i, at en landmand, hans familie og medarbejdere hænges ud i hele landet af en organisation, siger Peter Gæmelke.