Abonnementsartikel

Efter tre ugers regnepause er forhandlingerne om en Vandmiljøplan III genoptaget uden fremlæggelse af nye udspil. Nyt møde på onsdag 24. marts, og der ventes tillige møder torsdag og fredag

Miljøordfører Eyvind Vesselbo (V) gentager sin udtalelse til Maskinbladet.dk fra slutningen af februar om, at forhandlingerne om Vandmiljøplan III skal være afsluttede omkring 1. april, hvis man skal nå at fremsætte og vedtage et lovforslag.

- Forhandlingerne må tage sin afslutning i denne uge, og hvis vi ikke er færdige fredag, må vi tage weekenden med, siger han til MaskinBladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøminister Hans Chr. Schmidt (V) og fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) fremlagde i fredags ikke et decideret nyt udspil, men kommenterede partiernes meldinger på blandt andet kvælstofområdet, oplyser Eyvind Vesselbo.

- Nu venter vi en tilbagemelding fra de andre partier om, hvad de så vil, slutter Eyvind Vesselbo.

Regeringen modvillig til kraftig N-reduktion

- Vi fik løs og ukonkret tale kombineret med procenter på kvælstof, som er meget uambitiøst, siger miljøordfører Torben Hansen (S) efter mødet i fredags.

- For tre uger siden skrev vi til regeringen og gjorde opmærksom på, at vi gerne ville have et notat over, hvor vi måske kunne blive enige og beregninger over, hvad det koster at leve op til forskellige mål på kvælstofområdet. De beregninger fik vi desværre ikke præsenteret, siger Torben Hansen.

Han afviser, at det var en betingelse for fortsættelse af forhandlingerne, at bekendtgørelsen om vandrammeforliget ikke blev udsendt uden opstramninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ordet "ultimatum" har aldrig været brugt i min mund i denne forbindelse, siger Torben Hansen.

Han adskiller vandmiljøplanen og bekendtgørelsen om gennemførelsen af vandrammedirektivet.

- Den bekendtgørelse er en overtrædelse af EUs rammedirektiv, for miljømålene skal med, men vi har aldrig stillet ultimative krav i den forbindelse, slutter Torben Hansen.