Abonnementsartikel

KT Maskiner har forøget sit program med en mini-rundballepresser med integreret wrapper.

KT Maskiner har udvidet sit program med mini-rundballepresser Agronic 60/70 Combi, som har integreret indpakker/wrapper.

Maskinen har fast kammer med netbinding, og størrelsen på ballerne er 60 gange 70 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wrapperen kører med systemet satellitarm.

- Det vil sige, at indpakker-armen drejer rundt om ballen med to folieruller. Det kører helt automatisk via computer, så man kan køre, mens man wrapper, forklarer Poul Andresen, der er sælger hos KT Maskiner.

Indpakkeren kræver et olieflow på 10 liter i minuttet ved 160 bar.

Ballen kan også passere indpakkeren uden indpakning.

Combi-presseren kan drives af en traktor ned til 20 hestekræfter. Presseren har en kapacitet op til 60 baller i timen. Ballevægten vil ligge mellem 30 - 75 kilo alt efter fugtigheden i materialet, der presses.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har været stor diskussion om, hvorvidt hø-ensilage er godt foder til heste. Hø-ensilage er en speciel form for ensilage, hvor tørstofindholdet normalt vil ligge mellem 50 og 65 procent. Men det ser ud som om, at det er ved at blive accepteret, at hø-ensilage er godt foder til heste på grund af meget lidt støv og det store antal foderenheder, der er i det på grund af den tidligere slåning, siger Poul Andresen.

- Når først høet er presset, er det vigtigt at få det pakket ind så hurtigt som muligt for at bevare kvaliteten, fortsætter Poul Andresen, som mener, Agronic Combi er velegnet til formålet.

Han oplyser, at modsat hø er det nødvendigt, at så snart en balle med hø-ensilage åbnes og udsættes for luft, skal den bruges hurtigst muligt for at undgå svampedannelse og forrådning.