Abonnementsartikel

Lindhardt Nielsen, formand for Landsudvalget for Svin, beskyldes af miljøorganisationen Noah for at producere flere svin, end han havde tilladelse til

Miljøorganisationen Noah beskylder nu Lindhardt Nielsen, formand for Landsudvalget for Svin, for gennem en årrække at have produceret for mange svin.

Noahs beregninger viser, at Lindhardt Nielsen har haft en ulovlig produktion på 4.740 slagtesvin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det må få alvorlige konsekvenser, at der blandt de samme svinetopfolk, som i medierne bedyrer landbrugets uskyld, nu er afsløret i klare lovovertrædelser.

- Svinebranchen må stilles til regnskab for sine overtrædelser og sanktioneres med bøder som mindst modsvarer de ulovlige fortjenester, siger Bo Normander fra Noahs landbrugsgruppe til Ritzau.

Noah har lavet sine beregninger på baggrund af Lindhardt Nielsens gødningsregnskaber, som organisationen har fået aktindsigt i hos Plantedirektoratet.

Disse tal er sammenholdt med Lindhardt Nielsens miljøtilladelser.

Lindhardt Nielsen afviser beskyldninger om, at der på hans gård foregår en overproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har en gammel miljøtilladelse fra 1994, som siger, at jeg på baggrund af 500 søer må have en årlig produktion af slagtesvin på 11.000 styk. Det svarer ifølge tilladelsen til 528 dyreenheder.

- Men både jeg og kommunen har altid henholdt os til den årlige produktion på 11.000 slagtesvin, som jeg aldrig har overskredet. Jeg er blevet kontrolleret af kommunen gentagne gange, siden jeg fik tilladelsen og har aldrig fået klager.

- Jeg er klar over, at jeg i min position vil være i søgelyset, og derfor har jeg heller ikke haft interesse i at overskride tilladelsen, siger Lindhardt Nielsen til ritzau.