Abonnementsartikel

Funki A/S har solgt Funki Tech A/S og anmelder samtidig betalingsstandsning for Funki A/S og Funki Manura A/S

Funki har solgt Funki Tech A/S og anmelder samtidig en betalingsstandsning til skifteretten i Herning for selskaberne Funki A/S og Funki Manura A/S. Det fremgår af en pressemeddelelse til Fondsbørsen.

Datterselskabet Funki Tech A/S, der står for staldmekanisering, har siden januar 2004 været til salg, og en køber, der har indgået en betinget salgsaftale, er nu fundet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejer sig om Severin Ahlmann Holding GmbH, som indgår i ACO-koncernen, der blandt andet ejer det danske selskab Durofarm-Faaborg A/S, der er leverandør til Funki Tech A/S.

- Der er således tale om et industrielt salg, oplyser Funki A/S.

Gæld på 42 millioner kroner

Købesummen for aktiekapitalen i Funki Tech A/S er 23 millioner kroner. Samtidig overtager køber Funki Tech A/S" rentebærende gæld på cirka 42 millioner kroner.

Funki A/S" øvrige aktiviteter, blandt andet Funki Manura A/S (gylleseparation) og en industriejendom i Vildbjerg vil nu blive frasolgt.

- Set i lyset af værdiansættelsen af de tilbageværende aktiviteter medfører dette, at aktiekapitalen i Funki A/S må anses for værende tabt, og at der kun vil være delvis dækning til de af Funki A/S udstedte konvertible obligationer, meddeler Funki A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgsaftalen er betinget af, at det tilsyn, skifteretten udpeger, tiltræder aftalen, og at et flertal afFunki A/S" kreditorer ikke vil modsætte sig gennemførelse af aftalen i overensstemmelse medkonkurslovens regler.