Abonnementsartikel

Jo færre gange landbruget kommer på forsiderne med en negativ historie, jo bedre er mulighederne for at få opbakning til en konstruktiv erhvervspolitik, lyder det fra Tolvmandssektionen

Landbruget optræder tit i en lidt defensiv rolle og det kan til tider være op ad bakke, når man arbejder med at skabe de bedste rammer for danske landmænd og deres erhvervsmuligheder.

Det er meldingen fra Michael Brockenhuus-Schack, formand for Tolvmandssektionen, i en artikel til Dansk Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tit kan vores succes være svær at få øje på for medlemmerne, idet resultaterne ofte skal ses i forhold til, hvordan det ville have set ud, hvis der ikke var gjort en indsats, mener han.

Sæt fokus på skandalesager og etikken

- Arbejdet gøres ikke lettere af den massive mediestorm, der har været mod landbruget i den senere tid. Hver dag bringer en ny forsidehistorie, og enkeltstående hændelser kan være med til at sætte den politiske dagsorden for hele erhvervet, mener Michael Brockenhuus-Schack .

- Derfor er det nødvendigt, at Dansk Landbrug sætter fokus på skandalesager og på etikken i landbrugserhvervet, betoner han.

- Jo færre gange landbruget kommer på forsiderne med en negativ historie, jo bedre er mulighederne for at få opbakning til en konstruktiv erhvervspolitik, lyder det fra Tolvmandssektionen.

- Et af de seneste eksempler på forsidesager er historierne om landmænd, der har produceret markant flere svin, end de har haft tilladelse til. Et forhold der fra organisationsside er blevet taget kraftigt afstand fra, da sagen rullede i medierne, skriver Michael Brockenhuus-Schack.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et vanskeligt spil

På trods af initiativet til et bedre indberetnings- og kontrolsystem fra Dansk Landbrugs side kom det i medierne til at fremstå, som om erhvervet blot så passivt til, mens myndighederne tog affære. Det er vi naturligvis skuffede over, men det hjælper os ikke, når slaget er tabt, lyder det fra Tolvmandssektionen.

- Det er min opfattelse, at initiativet fra Dansk Landbrugs side var rigtigt. Det er åbenbart, at både erhverv og myndigheder har brug for et forbedret indberetnings- og kontrolsystem. Men vi må konstatere, at det mediemæssigt er et vanskeligt spil, hvor vi ikke får noget forærende

- Fra landbrugets side vil vi gerne skandalesagerne til livs. Vi skal forsøge at identificere problemområderne, inden sagerne ruller i medierne, så vi gennem holdningsbearbejdning og i samarbejde med de relevante myndigheder kan få afmonteret de "tikkende bomber".