Abonnementsartikel

Den amerikanske slagterikoncern buldrer frem - omsætningen er steget markant efter tilkøb af Farmland Foods

Verdens største kødkoncern, amerikanske Smithfield Foods, har rundet tredje kvartal af dets regnskabsår med bravour.

Nettoindtjeningen blev 46,1 millioner dollar i tredje kvartal og bringer dermed den samlede indtjening op på 104,4 millioner dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om en betydelig fremgang for koncernen. Året før var nettoindtjeningen blot 5,3 millioner dollar i tredje kvartal og den samlede indtjening for året 21,2 millioner dollar.

Omsætningen er også skudt hastigt i vejret, og det skyldes ikke mindst købet af Farmland Foods.

I tredje kvartal omsatte Smithfield Foods for 2,703,7 millioner dollar mod 1,810,1 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Den samlede omsætning er opgjort til 6,745,0 millioner dollar for tre kvartal mod 5,384,9 millioner dollar i tilsvarende periode i 2002/03.

Indtjening og overskud for tredje kvartal og den samlede opgørelse er baseret på henholdsvis 14 og 40 uger mod 13 og 39 uger året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BSE trækker ned

Midt i glæden over den betydelige fremgang må Smithfield Foods dog konstatere, at BSE-udbruddet i slutningen af december 2003 har påvirket resultatet i seneste kvartal med 11 millioner dollar i negativ retning.

BSE-udbruddet ryster dog ikke bestyrelsesformanden Joseph W. Luter III.

- Svinepriserne har forbedret sig, som vi forventede, og vores samlede forarbejdningsforretning er meget stærk, siger han.

Fusionen med Farmland Foods er også forløbet efter planen.

- Vi er meget tilfredse med de foreløbige resultater fra Farmland. Farmlands præsident, George Richter, og hans hold har tilført en ny dimension til Smithfield Foods" organisation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som vi forventede, har Farmland øjeblikkeligt medvirket til at øge vores indtjening, og vi forventer, at Farmland vil blive en betydelig bidrager til vores samlede svineresultat, siger Joseph W. Luter III.

Holder ambitionerne

Smithfield Foods regner med at holde tempoet oppe i den nærmeste fremtid.

- Selv om bøfindustrien vil have lavere indtjening i de kommende måneder, ser udsigten for resten af 2004 og 2005 meget gode ud, fastslår Joseph W. Luter III.

Smithfield har gennem længere tid bredt sig til en række europæiske lande. Senest har koncernen anvendt 87,8 millioner dollar til at købe 15,2 procent af aktiekapitalen i Campofrio, der er Spaniens største svinekødsforældende virksomhed.

Desuden har man købt de britiske kødvirksomheder Norwich Food Company og Ridpath Pek.