Abonnementsartikel

Pomis Wrap 5 er en indpakningsmaskine, som ikke giver problemer med kondens, fordi der er luftkanaler til udluftning

Pomi har produceret indpakningsmaskiner i 10 år. Det gælder maskiner til ensilage, ludet halm og opbevaring af ubehandlet halm. Desuden produceres udstyr til ludning af halm.

Blandt virksomhedens produkter er Wrap 5, som kan indpakke fem bigballer ved siden af hinanden. Stakken kan have en dimension på 5,8 meter i bredden og en højde på 3,9 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden kan maskinen indpakke fem rundballer med en diameter på 1,8 meter ved siden af hinanden og ni rundballer med en diameter på 1,35 meter ved siden af hinanden.

Wrap 5, der har en længde på syv meter og en bredde på tre meter og drives ved hjælp af en Ruggerini-motor med 19 hestekræfter, kan tillige indpakke alle typer af firkantede baller.

Lette at pakke

Pomi peger selv på, at man i branchen har diskuteret kvaliteten af indpakket halm.

- Det viser sig, at når halm pakkes med Wrap 5, hvor der er luftkanaler til udluftning, er der ikke kondens oven på ballerne, fremhæver Pomi.

Virksomheden understreger dog vigtigheden af, at man sikrer sig, at marken, hvor ballerne stilles på, er tør og veldrænet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pomi oplyser, at man ved ensilering er begyndt at presse store rundballer eller store firkantballer, der vejer over et ton.

- De er lette at pakke i pølse, og på den måde reducerer man omkostningerne ved at ensilere i baller. Det er hurtigere at presse store baller, og det tager den samme tid at pakke en stor og en lille balle. Man reducerer endvidere forbruget af plast ved brug af større baller, oplyser Pomi.