Abonnementsartikel

Bogen "Mening med landskab" fortæller om, hvordan det åbne land uden for byerne kan forvaltes i fremtiden

Der udpeges naturområder til nationalparker, og der omstruktureres i forholdet mellem stat, amter og kommuner. Alt sammen beslutninger, der får betydning for de åbne landskabers udseende.

Det betyder også, at der må tages stilling til, hvordan det åbne land uden for byerne skal forvaltes nu og i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det emne tager bogen "Mening med landskab - en antologi om natursyn" fat på.

Men for at kunne komme med bud på fremtiden, er det vigtigt at kende de forandringer af landskaberne gennem tiden, der leder op til deres nuværende udseende.

Derfor skriver den nye bog fra Museum Tusculanums forlag om, hvorfor det åbne land er kommet til at se ud, som det gør i dag.

Jette Hansen-Møller med flere skriver om de kulturelle og individuelle vaner, faglige begrundelser og politiske argumenter, der ligger bag vores landskaber.

"Mening med landskab" tilbyder et grundlag for at forstå, diskutere og tage stilling til de forskellige tiders natursyn, men bogen vil samtidig gerne have os til at tage stilling til natursynet i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor kan man i bogen møde forskellige danskeres holdninger til natur.

Bogen rummer ligeledes definitioner og diskussioner af begreber, der har betydning for landskabsforvaltning, for naturkvalitet og for funktionelle landskaber.

Den giver en række eksempler fra landbruget, fra naturforvaltning, fra friluftsliv og naturgenopretning samt inden for naturformidling.