Abonnementsartikel

Snertinge Maskinforretning kan her i foråret fejre 50-års jubilæum, og det markeres med et åbent hus arrangement den 5. - 6. marts

Efter den tidligere ejers sygdom og død overtog Jan Hansen og Lars Pedersen i 1999 forretningen. De havde begge gennem en årrække arbejdet i virksomheden og havde derfor et indgående kendskab til forretningen.

I dag beskæftiger virksomheden små 20 ansatte, og Jan Hansen har ansvaret for værkstedet, mens Lars Pedersen tager sig af salg og administration.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt agentur gav optimisme

Skiftet fra New Holland til Deutz i foråret 2003 virkede som en saltvandsindsprøjtning på den jubilerende virksomhed. Siden skiftet fra blåt til grønt er aktivitetsniveauet steget betragteligt.

- Med fusionen imellem Case IH og New Holland stod det efterhånden klart for enhver, at antallet af forhandlere skulle reduceres. Med vores størrelse og placering kunne vi og medarbejderne godt regne ud, at vi nok ikke var blandt de udvalgte, som skulle fortsætte.

- Derfor besluttede vi os for at være offensive og få et nyt agentur, som både havde et godt ry, et bredt udvalg af traktorer, og som også havde mejetærskere i sortimentet.

- Fra den dag, vi offentliggjorde beslutningen, var forretningen som forvandlet. Fra at hænge lidt med næbbet var der igen optimisme og livsmod blandt medarbejderne.

- Alle bakkede 100 procent op bag beslutningen og er gået på med krum hals for at lære de nye produkter at kende, siger Jan Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn vækst

Når der skiftes agentur, er det er selvfølgelig godt at have loyale medarbejdere. Men endnu vigtigere og måske lidt mere uforudsigelig er kundernes loyalitet over for forretningen.

- Vi må sige, at vi er blevet positivt overraskede og er fantastisk glade for den opbakning, som vores kunder har vist os.

- At det skulle lykkes at sælge 27 nye traktorer på kun 10 måneder overgår langt vore forventninger. Men det brede program af traktorer fra Deutz har virkelig tiltalt vores kunder lige fra den mindre bruger til godsejeren.

- Ud af de 27 traktorer har tre været i den helt store serie med effekter på helt op til 262 hestekræfter, siger Kim Skov Nielsen, der er sælger i maskinforretningen.

Loyal MI-forhandler

Ud over Deutz sælger den vestsjællandske maskinforretning først og fremmest redskaber fra Maskinhandler Indkøbsringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er vældig glade for samarbejdet med MI, som giver os en bred vifte af kvalitetsprodukter.

- Det gælder først og fremmest på landbrugssiden, men på det seneste er vi også begyndt at satse lidt mere på have-/parksiden, og også på det område har MI et solidt sortiment, som tiltaler mange kunder, siger Kim Skov Nielsen.

Den moderne landsbysmedje

På værkstedet er der ansat 10 medarbejdere, hvoraf de to stort set udelukkende beskæftiger sig med smedjearbejde.

- Vi kan godt sige, at vi er den moderne landsbysmed, der tager sig af alt lige fra sprængte vandrør til komplicerede konstruktionsopgaver.

- På det seneste har vi gjort meget ud af at få de ting, som vi konstruerer, CE-godkendte. Det er lidt af jungle at finde ud af, men med god hjælp fra Smedemester Foreningen er vi ved at have det på plads, siger Jan Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et af de større projekter, som maskinforretningen har fået CE-godkendt, er en opbygning til det lokale elværk.

- Nordvestsjællands Elforsyning skal inden for en årrække optage hen ved 4.000 elmaster. Til det formål har vi opbygget en Deutz TTV 1145 med kran og en speciel klo til optagning af de mange master.

- Traktoren er monteret med vendeudstyr, så føreren arbejder lige godt bagud som fremad. Da den trinløse traktor kan køres udelukkende ved hjælp af joysticket, som er integreret i sædets armlæn, kan føreren både køre og styre traktoren, når sædet er vendt bagud, fortæller Kim Skov Nielsen.

Introduktion af Hürlimann

Ved åbent hus arrangementet 5. – 6. marts præsenterer Snertinge Maskinforretning for første gang traktorer fra Hürlimann, som for fremtiden indgår i agenturet sammen med Deutz.

- En Deutz-traktor er som standard udstyret med en masse udstyr, og det koster selvfølgelig. Med Hürlimann får vi til gengæld muligheden for at kunne levere traktorer med knapt så meget udstyr og dermed også til en betydelig lavere pris, tilføjer Kim Skov Nielsen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han glæder sig til at kunne præsentere de nye traktorer for firmaets kunder.

Værkstedet hos Snertinge Maskinforretning summer af aktivitet – ikke med reparationer men derimod med klargøring af nye traktorer, som forlader forretningen i en lind strøm.