Abonnementsartikel

Parmalat i Brasilien er ved at kollapse og har brug for en hurtig økonomisk saltvansindsprøjtning - Arla Foods er interesseret i at overtage nogle af aktiviteterne

Arla Foods er interesseret i at overtage nogle af Parmalats mindre brasilianske aktiviteter. Parmalat er er ifølge Dairy Industri Newsletter blevet underrettet om, at Arla Foods er interesseret.

- Men som helhed betragtet er Parmalats aktiviteter i Brasilien og Mexico for stor en mundfuld for os, siger Åke Modig, Arla Foods administrerende direktør, til Dairy Industri Newsletter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden er, at Parmalats brasilianske mejerivirksomheder kan risikere at måtte lukke inden for få dage, hvis ikke mejerigiganten får tilført økonomisk nødhjælp fra den brasilianske regering.

En lukning vil betyde ti tusinder af arbejdsløse mejeriansatte, skriver Dairy Industri Newsletter.

Parmalat, der er Brasiliens anden største mælkeopkøber, har ifølge finansielle analyser et umiddelbart behov for at få tilført 26 millioner dollar til opkøb af mælk og for at kunne fortsætte sin produktion.

Men Parmalats brasilianske virksomheder kan ikke få frigivet penge fra bankerne, med mindre den brasilianske regering tilslutter sig et nøddekret.

Analyser viser ifølge Diary Industri Newsletter, at Parmalat i Brasilien er overlevelsesdygtig, såfremt der tilføres kapital.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parmalats produktion i Brasilien er faldet med 40 procent af kapaciteten, siden moderselskabet i Italien blev erklæret insolvent. To af koncernens brasilianske virksomheder er helt ophørt med at producere.

Den brasilianske regering har hidtil afvist at gå ind med en redningsplan, der kan sikre produktionen og arbejdspladserne.