Abonnementsartikel

Der er fordele ved at konvertere seks procents lån nu, mens kursen er høj

Sker der yderligere fald i renten, er det bedst at vente, men ellers gør man klogt i at skifte sine seks procents lån ud med fem procents lån.

Det anbefaler Bo Degnbol Nielsen, konsulent i afdelingen for driftsøkonomi, økonomi og jura på Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger på, at renten på fem procents lån er 0,8 procent lavere end seks procents lån, og samtidig er kursgevinsten ved en rentestigning større. Bo Degnbol Nielsen opfordrer landmænd til at foretage en konvertering inden forårssåningen.

- Vi rådgiver ikke om renteudviklingen, men kan man få fem procent 30-årige lån til kurs 98 og derover, mener vi, at de fleste landmænd er bedst tjent med at tage rentebesparelsen nu, frem for at vente på en marginal yderligere besparelse.

- Fra 1. maj til midten af juli sidste år, lå kursen på fem procent obligationer over kurs 98 og i en kort perioder over kurs 99.

- Har man is i maven, kan man selvfølgelig også vente til næste opsigelsestermin, som er udgangen af april. Dermed bliver de såkaldte differensrenter mindre. Men rentefuglen kan være fløjet, vurderer Bo Degnbol Nielsen.