Abonnementsartikel

Danske Svineproducenter mener, at den nuværende politiske kurs vil føre til, at landbruget i fremtiden vil placere investeringer i udlandet

Landsforeningen af Danske Svineproducenter er alt andet end tilfreds med den nuværende politiske kurs.

- Med den nuværende politik vil landbruget have svært ved at fastholde sin rolle som en af samfundets primære indtægtskilder. Produktionen vil ikke kunne øges, og sektorens mulighed for at bidrage med valutaindtægter og arbejdspladser vil derfor svækkes, lyder udmeldingen fra foreningens formand, Torben Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at danske landmænd på sigt vil forsøge at tjene på deres evner i andre lande.

- Det er sandsynligt, at en del af den produktionsudvidelse, som vil finde sted i de nye EU-lande, vil blive på danske hænder, siger Torben Poulsen.

Han peger på, at man i andre lande kun skal overholde EU-reglerne.

- Og ikke forholde sig til alle mulige tåbelige regler, som er skabt i en stemning af populisme og politisk drilleri i den politiske andegård på Christiansborg, siger han.

Flere til udlandet

På nuværende tidspunkt er cirka 150 danske svineproducenter involveret i svineproduktion i udlandet og foreningen er ikke tvivl om, at dette tal vil stige i de kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De nye EU-lande vil gerne have arbejdspladser og valutaskabende industri. Deres lovgivning følger EU, og man vil dér ikke være handicappet af særregler.

- De seneste par års vilkårlighed i lovgivningen på landbrugsområdet i Danmark gør, at man må overveje det forsvarlige i at lave investeringer i nye produktionsanlæg, som skal afskrives over 15-30 år, anfører Torben Poulsen.