Abonnementsartikel

Slagterikoncernen Danish Crown er blevet sponsor for landsholdet for kokke, der skal deltage ved en international kokke-olympiade

Danish Crown er hovedsponsor for det landshold, der til efteråret skal dyste ved den internationale kokke-olympiade, som finder sted i Tyskland.

Slagteriet bemærker, at dets opbakning igen gør det muligt at stille med et dansk kokkelandshold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter mange flotte resultateter, har Danmark i en årrække ikke deltaget i denne konkurrence, men det rådes der nu bod på.

Landsholdet er netop blevet udtaget og omfatter 10 unge kokke og køkkenchefer fra førende danske restauranter.

Teamchef, uddannelseschef Søren Vognsen Nielsen fra Aalborg Tekniske Skole har store forventninger til landsholdets deltagelse i olympiaden:

- I år sender vi en lang række af de bedste danske kokke af sted, og vi regner bestemt med, at vi kan blande os i topstriden. De tekniske skoler - sammen med hotel- og restaurationsbranchen i Danmark - er bredt anerkendt for at uddanne nogle af de absolut dygtigste kokke, siger Søren Vognsen Nielsen.

Et lovende mix

Karsten Deibjerg, hjemmemarkedsdirektør i Danish Crown, ser frem til samarbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes, det er en naturlig opfølgning på vort hidtidige og meget succesfulde samarbejde med individuelle kokke, at vi nu også støtter et landshold, der består af helt unge talentfulde kokke og yngre, erfarne konkurrencekokke. Det er et lovende mix, som vi tror når langt, siger Karsten Deibjerg.

Han mener, at Danish Crown som international fødevareproducent har en interesse i, at Danmark markerer sig internationalt på det gastronomiske felt.

- Jeg mener, vi skal have en position i top fem. Derfor skal vi også have et landshold, der kan markere både toppen og bredden i dansk gastronomi, og på den måde sætte Danmark på verdenskortet, siger Karsten Deibjerg.

De ti kokke, der udgør det danske landshold, og som skal deltage i kokke-olympiaden i oktober, er:

Flemming V. Jensen, Hotel Nilles Kro, Sabro ved Århus, Kristian Rise, Gråanden, Frederikshavn, Rasmus Kofoed, Kroghs Fiskerestaurant, København, Thomas Riis, Restaurant Pakhuset, Skagen, Thorsten J. Schmidt, Hotel Philip, Århus, Allan V. Jensen, Odder Park Hotel, Ronny Emborg, Molskroen, Ebeltoft, Michael Christensen, Rosdahls, Aalborg, Kasper Nielsen, Brøndums Hotel, Skagen, og Kim Rasmussen, Konditor, Haderslev.