Herborg Smede- og Maskinforretning køber Farre Smede- og Maskinforretning, hvis nuværende ejere bliver medejere af den nye super-forretning med John Deere-forhandling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forretningen kommer til at dække et geografisk område, der strækker sig op langs vestkysten til Thyborøn over Struer, Holstebro, Skive videre over Haderup til Bording og skråt ned til Juelsminde og Vejle. Området omfatter også byer som Hegnsvig, Vorbasse og Nr. Nebel.

Det er et område, som i gennemsnit over de seneste fem år har udgjort et totalmarked på 450 nye traktorer årligt.John Deere-forhandlingen kommer til at omfatte både landbrugsmaskiner og have-, vej- og parkmaskiner i området.

Hovedafdelingen bliver den nuværende forretning i Herborg, og foruden forretningen i Farre, skal der etableres et nyt service- og salgssted i den nordlige del af det nye område.

Det fortæller medindehaver af Herbog Smede- og Maskinforretning, Keld Andersen.

- De sidste aftaler faldt på plads i aftes, og den nye struktur træder i kraft den 1. marts. Indtil da, er det stadig Nellemann Agro, som står bag John Deere i Danmark, fortæller Keld Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En hård kamp

Men købet af Farre Smede- og Maskinforretning sker dog allerede med overtagelse pr. 1. januar 2012.

Herborg Smede- og Maskinforretning har hidtil været ejet ligeligt af Oluf og Jens Poulsen samt Keld Andersen. I forbindelse med købet af Farre Smede- og maskinforretning har Oluf Poulsen dog solgt en del af sine aktier til de hidtidige indehavere af Farre Smede- og Maskinforretning, Jakob Pedersen og Lars Henrik Hansen.

Keld Andersen er glad for, at det lykkedes at få aftalerne til at falde på plads, men han lægger ikke skjul på, at forløbet har været hårdt.

- Det har været en kamp i seks måneder og 10 dage, siger han.

Og han lægger heller ikke skjul på, at den nye forretning er en helt anden type forretning, end den, som de hidtidige ejere af Herborg Smede- og Maskinforretning havde drømt om at drive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde ikke planlagt at drive en forretning med flere afdelinger, fordi det er en anden udfordring at have styr på flere afdelinger, siger han.

- Selv om der bliver flere afdelinger i den nye, store John Deere-forretning, så bliver det hele drevet under samme CVR-nummer og vi lægger meget stor vægt på, at den nye forretning bliver drevet videre i den samme ånd, som Herborg Smede- og Maskinforretning altid har været kendt for.