Abonnementsartikel

Arla Foods lancerer en lavpris-mælk under navnet DanMælk

Fra mandag den 26. januar lancerer Arla Foods en helt ny lavpris-mælk under navnet DanMælk.

Arla håber, at DanMælk bliver danskernes foretrukne alternativ til den lavpris-mælk, som produceres i udlandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Arla Foods i et nyhedsbrev.

Arla Ekspres er fortsat flagskibet inden for frisk mælk, men med den nye DanMælk får forbrugerne endnu en valgmulighed, påpeger mejeriselskabet.

Den nye DanMælk er mælk fra danske køer. Den hentes hos landmanden og tappes på mejerierne i dagtimerne.

Dermed bliver DanMælk billigere end den friske Arla Ekspres mælk, der hentes og tappes i de dyre aften- og nattetimer for, at den kan være i butikkerne allerede 12 timer efter afhentningen fra gården.

Der kan gå op til 54 timer fra DanMælken bliver malket, til den varmebehandles på mejeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrence på prisen

- DanMælk er vores modtræk mod den priskonkurrence, som Aldi startede i mandags ved at sænke prisen på flere mejeriprodukter. Vi forventer, at mere tysk mælk og dansk mælk forarbejdet i Tyskland vil blive udbudt til lave priser i Danmark, siger kategorichef Karsten Jeppesen, der har ansvaret for Arlas mælk til det danske marked.

- Derfor tilbyder vi DanMælk til vores kunder i detailhandlen, så de kan matche konkurrencen med et dansk alternativ af god kvalitet.

DanMælk kommer på markedet i de to varianter, som forbrugerne efterspørger mest: letmælk og minimælk.

- Idéen med DanMælk er at give alle forbrugere adgang til et prisbilligt, dansk alternativ i køledisken. Prisen er lavere, og samtidig er man sikker på, at mælken kommer fra danske køer og er tappet i Danmark, hvilket mange forbrugere oplever som en væsentlig faktor, siger Karsten Jeppesen.