Abonnementsartikel

Slagterierne kan vente flere uanmeldte kontrolbesøg 

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) har bedt sine medarbejdere skrue bissen på over for slagteriernes problemer med rengøring, hvor kun tre af 17 slagterier er helt i orden ifølge den seneste opgørelse. 

Flere uvarslede kontrolbesøg, flere bøder og offentliggørelse på nettet af kontrolresultater og billeder samt skærpet kontrol med virksomhedernes egenkontrol er de midler, som skal få slagterierne til at gøre ordentligt rent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er sjovere at betale for rengøring end at betale bøder, siger Mariann Fischer Boel efter et samråd onsdag i Folketingets fødevareudvalg. Bødeniveauet ligger på 2.000-5.000 kr. 

Der er dog ikke tale om så alvorlige problemer, at fødevaresikkerheden er truet, understreger fødevareministeren.

- Der skal være rent på slagterierne, og ansvaret er virksomhedernes. Der er for mange fejl i rengøringen og i slagteriernes egenkontrol af dette.

- Kontrollen finder mange fejl, så hovedproblemet er den grundlæggende rengøring og ikke manglende kontrol, erklærer fødevareministeren.

Fødevareministeriet overvejer, om der skal ske ændringer i den offentlige kontrol, oplyser Mariann Fischer Boel. Hun har givet Fødevaredirektoratet tre uger til at lave en faglig rapport om den aktuelle sag og en vurdering af, om der er behov for andre foranstaltninger.