TV2 viste søndag 4. januar en amatørvideo fra Danish Crowns slagteri i Odense. Selv om rengøringsselskabet ISS angiveligt havde gjort rent, viste billederne synlige rester af fedt, kød og blod.

Indslaget i TV2 og forsideomtale i Ekstra Bladet har skabt stor aktivitet hos både Danish Crown, ISS og fødevaremyndighederne. Det skriver Jydske Vestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden kritikken af mangelfuld rengøring er en tidligere ISS-medarbejder stået frem med en påstand om, at der bliver svindlet med de bakterieprøver, som skal vise, om rengøringen er i orden.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) har bedt Danish Crown om en redegørelse.

Rengøringstjek viser mangler

I går mandag 5. januar tjekkede chefembedsdyrlæge Jens Lyhne Christensen sammen med en chef fra henholdsvis ISS og Danish Crown rengøringen på slagteriet i Skærbæk, skriver Jydske Vestkysten.

- Vi fandt kun nogle småting, der ikke udgør nogen risiko for fødevaresikkerheden. Vi fører løbende tilsyn med rengøringen, der er af en god standard, siger Jens Lyhne Christensen.

På Danish Crowns slagteri i Vojens mener embedsdyrlæge Karin Eriksen ifølge Jydske Vestkysten dog, at kvaliteten af ISS" rengøring kunne være bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man kunne sikkert også her filme ting, der ser ulækre ud, men det er ikke noget, der er til fare for fødevaresikkerheden.

- Flader, der ikke har berøring med kød, behøver ikke være pinligt rene og sterile. Vi har nogle gange problemer med rengøringen, og det bliver der taget hånd om løbende, siger embedsdyrlæge Karin Eriksen.

Under den daglige, rutinemæssige kontrol i går morges greb hun således ind, da et kølerum på slagteriet i Vojens var for beskidt.

- Kølerummet blev tømt for kød og gjort rent. Det var dog ikke ISS" ansvar, da Danish Crown selv står for rengøringen i blandt andet kølerummene, forklarer Karin Eriksen.

Også på Danish Crowns slagteri i Blans mellem Sønderborg og Aabenraa er der problemer med rengøringen, fortæller konstitueret overdyrlæge Ulrike Diller til Jydske Vestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men vi har et godt samarbejde med både ISS og Danish Crown, så vi løbende får løst de problemer, der opstår, siger Ulrike Diller, Blans.

På Danish Crown-slagteriet i Grindsted vurderer chefembedsdyrlæge H. Liboriussen ifølge Jydske Vestkysten rengøringsstandarden til at være på et højt niveau.