Abonnementsartikel

Siolit A/S lancerer et insektmiddel, der foruden høj effekt er et 100 procent rent naturprodukt

Siolit er i forbindelse med Agromek på banen med Siolit Silico, der er navnet på et insektmiddel, som er målrettet til at beskytte korn- og foderstoflagre mod insektangreb.

Produktet kan samtidig anvendes til insektbekæmpelse i husdyrs omgivelser og reder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Christian Jensen fra Siolit angiver, at Siolit Silico insektmiddel kan bruges mod alle krybende insekter i tørre omgivelser.

- Så længe omgivelserne holdes tørre virker midlerne, oplyser Christian Jensen.

Han angiver, at produktet kan benyttes i kornlagre og magasiner såvel som bygninger, hvor råvarer behandles.

Effektivt produkt

Christian Jensen fortæller, at man til brødkorn skal tilsætte et kg insektmiddel pr. 1.000 kg og i foderstoffer to kg pr. 1.000 kg.

- Det er egnet til bekæmpelse af utøj hos alle husdyr. Især høns, mink og lignende husdyr med reder kan få gavn af vores insektmiddel, siger Christian Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Insektmidlet bruges som pudder, der fordeles så fint som muligt i redematerialet eller de steder, hvor insekterne kommer.

Alle insekter, der får insektmidlet på sig, udtørrer og dør.

Miljøvenlig og uden tilsætning

Insektmidlet fra Siolit Silico er ifølge Christian Jensen et miljøvenligt og ugiftigt insektpudder.

- Siolit Silico er et 100 procent rent naturprodukt uden tilsætningsstoffer. Det er skånsomt og med en høj effekt, og som ved rigtig anvendelse giver en langtidsvirkning i forhold til andre insektbekæmpelsesmidler, siger Christian Jensen.

Siolit oplyser, at forhandlere og kunder af Siolits produkter har afprøvet insektmidler siden juli 2003 mod blandt andet lopper, myrer, spindemider, kakerlakker med flere. Midlets effekt angiver Christian Jensen til at være stor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Myrene forsvandt totalt fra de huse, der blev behandlet. Teknisk sker der det, at når et insekt får midlet på sig, ødelægges insekternes voksoverflade, de udtørrer og dør, forklarer Christian Jensen.

Christian Jensen oplyser, at Siolit-produkter må anvendes i økologisk sammenhæng.