Konkurrencestyrelsen giver nu teleselskabet 3, TDC, Orange og Telia mulighed for at udvide bindingsperioden for 3G-telefoner fra 6 til 12 måneder.

Bindingsperioden er den tid, der skal gå, før et teleselskab skal tillade forbrugeren at låse sin telefon op, så den kan bruges i forbindelse med et nyt abonnement hos en anden teleudbyder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilladelsen til 12-måneders binding imødekommer en ansøgning fra teleselskabet 3.

Konkurrencestyrelsen lægger i sin afgørelse vægt på, at den maksimale bindingsperiode som hovedregel er et år i de lande, der praktiserer bindingsregler for mobiltelefoner, og at tilskud til 3G-telefoner kan fremme 3G-teknologiens udbredelse.

Konkurrencestyrelsen forventer, at en tilladelse til de samme bindingsperioder, som kendes i andre lande, vil tilskynde 3G-udbyderne til at øge tilskuddene til 3G-telefonerne.

En større og hurtigere udbredelse af 3G-teknologi vil fremme konkurrencen på flere måder og dermed være til fordele for forbrugerne, vurderer Konkurrencestyrelsen.

Man forudser samtidig, at konkurrencen på kort sigt vil skærpes mellem de nye 3G-telefoner og de mobiltelefoner, der præger markedet i dag. På lidt længere sigt vurderer Konkurrencestyrelsen, at 3G-telefoni vil påføre fastnettet konkurrence.