Abonnementsartikel

Den 1. september 2004 var en skæringsdag for HWH i Hadsund. Det finske firma Arctic Machine købte nemlig alle rettigheder i form af tegninger, navn, licenser, telefonnumre samt salg, af sneplove, fejemaskiner, slagleklippere, rotorklippere og ukrudtsbørster med flere til den professionelle bruger.

Overtagelsen af HWH er et led i en strategi, hvor Arctic Machine vil have deres maskiner solgt på det danske marked. Får Arctic Machine succes som forventet, vil deres program sætte sit præg på de danske landeveje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arctic Machine fremstiller vintermateriel i form af sneplove, saltspredere til lastbiler og firmaet har også et program til traktorer samt læssemaskiner.

Har mange års erfaring

Arctic Machine har mange års erfaring i at fremstille materiel til snerydning, og deres udviklingsafdeling er altid på forkant med nye ideer til nye maskiner, anfører selskabet i en pressemeddelelse.

Arctic Machine er specielt kendt for sine sneplove med dobbelt skær, der næsten gør vejbanen ren efter rydning. Den gode effekt gør, at der ikke skal saltes så meget, og derved skånes miljøet for forurening.

Men hvis det er nødvendigt at salte, har Arctic Machine ladspredere til at salte veje med blandt andet ren salt eller en blanding af salt og vand. Firmaeet er også i færd med at lave forsøg med spredere til sand.

Nu i syv lande

Gennem Arctic Machines overtagelse af HWH er firmaet nu repræsenteret gennem egne afdelinger i syv lande med cirka 300 ansatte i alt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den danske afdeling, som nu hedder AM/HWH, repræsenterer alle Arctic Machines samt HWHs produkter i Danmark. Den daglige leder er Bruno Pallesen, som vil tage sig af salget, mens værkfører Georg Nielsen tager sig af produktionen.

Det nye firma leverer og fremstiller reservedele til nye og gamle maskiner, som er solgt af HWH.