Abonnementsartikel

Landsforeningen af Danske Svineproducenter er imod den ordning, som EU vil indføre for kvægpensionisterne.

- Ordningen vil ikke alene lægge gift for hele landbrugets anseelse - den vil også bære brænde til det bål, som EU-modstanderne i øjeblikket varmer sig ved, skriver producenterne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreningen mener, at de fleste kan forstå, at det kan være nødvendigt at betale underskudsdækning, hvis man fra politisk side beslutter at opretholde en bestemt produktion. Det kan for eksempel være, at samfundet bliver nødt til at betale for at have nogle køer til at græsse.

- Men hvorfor i alverden skal man udbetale EU-støtte til kvægproducenter, bare fordi producenten for år tilbage havde en støtteberettiget produktion, spørger foreningen, der mener, at det er endnu mere "vanvittigt", at støtten går i arv, når kvægproducenten en dag går hen og dør.

Fødevareminister Hans Chr. Smidt har Danske Svineproducenters fulde opbakning til at tage sagen op og finde en bedre løsning.

- Rimeligheden i ordningen findes kun i det omfang, at kalveproducenterne har investeret i produktionsanlæg, men disse anlæg vil jo også på et tidspunkt være afskrevet eller have fundet alternativ anvendelse. Derfor bør ordningen som minimum tidsbegrænses, så man kan se en ende på elendigheden, mener Danske Svineproducenter.

Foreningen anfører, at ordningen ikke kan accepteres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Planteavlernes, mælkeproducenternes og vores eget omdømme ødelægges, fordi befolkningen med rette tager afstand fra et landbrug, som accepterer at modtage penge for ingenting at lave.

- Det ser ynkeligt ud, og det er ynkeligt, lyder det fra Landsforeningen af Danske Svineproducenter.