Abonnementsartikel

Dansk undersøgelse viser for første gang, at der er klare forskelle i indholdet i økologisk og almindelig mælk

Økomælk indeholder blandt andet meget mere af det vigtige E-vitamin, som gavner mælkens holdbarhed. E-vitamin spiller i menneskekroppen en stor rolle for blandt andet immunforsvar og hjerte-karsygdomme.

- Det er første gang, vi kan sige, at forbrugerne reelt køber et andet produkt med andre indholdsstoffer, når de køber økologisk mælk i stedet for konventionel mælk. Det er jo oplagt for økologerne at slå på i markedsføringen, siger forskningsleder Jacob H. Nielsen fra Danmarks JordbrugsForskning i Foulum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge forskerne er køernes foder årsag til, at økologerne kan prale af mere vitaminholdig mælk, skriver Jyllands-Posten.

Øko-køer går ude og æder derfor mere græs end konventionelle køer, som i stedet fodres med store mængder majs-ensilage.