Et forsøg foretaget af Statens Jordbrugstekniske Institut i 1993/94 viste, at plovgods fra Grene havde en slidstyrke svarende til originale sliddele.

Et er imidlertid test foretaget på et institut, et andet er forholdene ude i det virkelige liv og på de forskellige jordbundsforhold. Derfor tilbyder Grene nu alle landmænd at blive testkørere på Grene og Mølbro plovdele hjemme på deres egne marker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Køb inden udgangen af september

Testen kører her i efteråret, og køber man inden udgangen af september et hold sliddele bestående af minimum seks skær og seks spidser, har man mulighed for at være med i testpanelet.

Sammen med sliddelene udleverer forhandleren et testskema, og afleveres det til forhandleren inden 30. november 2004, kvitterer Grene med et topnøglesæt til en værdi af kr. 875,00.

Såvel Grene som Mølbro tilbyder et bredt sortiment af sliddele til alle anerkendte plovmærker, og for begge producenter gælder det, at såvel slidstyrke som pasform er helt i top.

Gode dele giver god økonomi

Slidstyrken og slidmønstret i godset er alfa og omega for økonomien i jordbearbejdningen, mens pasformen har stor indflydelse på tidsforbruget, når de forskellige sliddele skal monteres.

Er pasformen på godset ikke i orden, og det eksempelvis tager tre minutter ekstra at montere et plovskær, bliver det til et merforbrug på en halv time for at skifte skær på en fem-furet vendeplov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over slidstyrken vil Grene derfor gerne have testdeltagerne til at tage stilling til, om sliddelene fra Grene og Mølbro har den pasform som kræves, for at montagen kan foretages hurtigt og præcist.