Abonnementsartikel

På Grindsted Landbrugsskole gør man sig mange tanker om at skabe de bedste rammer for eleverne - og det betyder også fokus på fritiden

- Hvordan skaber man de bedst mulige rammer for, at alle disse energifyldte unge kan holde til at sidde på skolebænken op til otte timer om dagen, og at de kan omgås hinanden efter skoletid uden et faretruende støjniveau og skrammer på inventaret?

Sådan spørger landbrugslærer på Grindsted Landbrugsskole Anne Eriksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skolen har besluttet, at man gerne vil finde lidt af "højskoleånden" frem igen.

- For 20 år siden var det næsten uartigt at tænke sådan. Det var fagligheden og effektiviteten, der blev fokuseret på, både på skolerne og i erhvervet.

- I dag kan vi godt finde på at trække vores elever med til en oplevelse, som vi ved vil blive god og uforglemmelig for dem, også selv om det ikke har en dyt med landbrug at gøre, og de på forhånd protesterer på det kraftigste.

- Vi er også meget mere bevidste om, at det er ligeså vigtigt at sætte mål for elevernes personlige udvikling som for det faglige niveau. Der skal være synlige spilleregler for omgangsform- og tone, så ingen vokser vildt og ingen bliver klemt, siger Anne Eriksen.

Ny idrætshal

- Derfor vover vi nu pelsen og bygger en idrætshal, og vi sætter i det hele taget flere fælles aktiviteter i gang i fritiden. Der skal ansættes en uddannet idrætslærer, og fritidstilbudene skal være varierede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Målet er, at eleverne skal opleve en høj kvalitet i opholdet på skolen, og vi tror, at et godt fritidsmiljø vil smitte positivt af på undervisningen, hvor det ofte kan være skærmydsler eleverne imellem, der giver støj på linien, siger hun.

Byggeriet af den nye idrætssal blev indledt i sensommeren og bliver på 1.450 kvadratmeter.

Foruden en ny idrætssal er der også forandringer på det faglige fundament.

Sammen med VUC tilbyder Grindsted Landbrugsskole et nyt kursus med titlen "Vinterskole for landbrugere", som henvender sig til selvstændige landmænd, ægtefæller og medhjælpere. Til kurset kan søges løntabsgodtgørelsen.

Kurset giver mulighed for at blive bedre til landbrugsplanlægning, økonomistyring, produktionsstyring, grundlæggende edb, at læse og udfylde skemaer fra EU, at opstille skemaer til for eksempel registrering af medicin- og foderforbrug og at betale sine regninger via en computer.

foto1: