Abonnementsartikel

PC Stål ApS fremviser en traktormonteret flishugger med hydraulisk indføring

PC Stål ApS, Thorsø, har en række forskellige modeller af flishuggere på markedet. Senest er sortimentet udvidet med modeltypen PC 942.

Modellen er ifølge PC Stål en kraftig traktormonteret flishugger med hydraulisk drevet indtræk, der helt ubesværet håndterer store træstammer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Denne nye model adskiller sig fra konkurrerende produkter ved at have så mange af de funktioner, der kræves af en moderne flishugger med udvidelsesmuligheder, fortæller PC Stål.

Flishuggeren kan eksempelvis købes i en billig grundmodel med én overliggende indføringsvalse, manuel styring af indføringen samt en fast tud med begrænsede indstillingsmuligheder.

- Men efterhånden som behovet opstår kan en ekstra indføringsvalse, omdrejningsvagt og en 360 graders trinløs drejetud købes, siger PC Stål og betegner modellen som en fleksibel konstruktion.

Kraftig og fleksibel

PC Stål mener, at den nye model er populær, fordi den kan tilpasses den enkelte brugers behov.

- Og så kan den selvfølgelig det, en flishugger skal kunne: den baserer sig på den traditionelle og funktionsduelige rotor med fire udskiftelige knive samt to kantknive, der sikrer, at intet træ sætter sig fast og blokerer rotoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve rotoren er en kraftig stålskive cirka 47 millimeter tyk med en samlet diameter på 942 millimeter.

- Rotoren sikrer en rolig og stabil drift, der er med til at give flis i en ensartet kvalitet. Derfor egner den sig også til brug i forbindelse med et stokerfyr, oplyser PC Stål.

Firmaet fortæller endvidere, at indføringsvalserne er placeret meget tæt på rotoren. Det gør, at selv den mindste stump træ bliver hugget til flis.

- Dermed sikres en bedre og mere effektiv udnyttelse af hele træet, lover PC Stål.